вівторок, 29 серпня 2017 14:40

Ураган Гарві: 10 смертей - тільки початок

Ураган Гарві: 10 смертей - тільки початок
Збитки від "Харві" - понад 40 мільйонів доларів. Фото: НТВ

До американського штату Луїзіана дістався шторм Харві. Негода вже викликала велику повінь у Техасі. Масштаб лиха поступається лише урагану Катрін, під час якого загинули 1800 осіб.

Про це повідомило видання "Сегодня".

Шторм набирає силу. Випала тільки половина опадів. Затоплені дороги та будівлі. Люди чекають рятівників на дахах будинків до кілька годин. Навколо споруд плавають змії та крокодили.

На повінь відреагував Дональд Трамп.

"Завтра я поїду в Техас. Бойовий дух у таких випадках неймовірно важливий для людей. Координація між усіма різними службами, як ви знаєте, теж важлива. Це дійсно екстраординарний випадок – такої кількості води в штаті ще не було. Ми хочемо захистити жителів штатів Техасу і Луїзіани. Це жахлива трагедія", – заявив президент США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аеропорт Х'юстона став затокою - як США переживає найпотужніший ураган в історії

У Техасі загинули 10 людей. 8 тис. місцевих евакуювали до тимчасових притулків. Стихія пошкодила трубопровід у столиці штату - назовні потрапили небезпечні речовини.

У Х'юстоні вирішили скидати воду з водосховищ. Такий крок спричинить підвищення рівня води на вулицях, але необхідний для подолання небезпеки.

Фінансові збитки від Харві попередньо оцінили в $40 млн.

Буревій Харві почався 27 серпня на південно-східному узбережжі США. Пориви вітру сягнули 200 км/год. Вони викликали торнадо. Внаслідок цього хвилями зруйнувало найближчі будинки до прибережної зони. Вітром повалило електроопори, машини, вирвало із корінням дерева та позривало дахи будівель.

Зараз ви читаєте новину «Ураган Гарві: 10 смертей - тільки початок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути