понеділок, 02 квітня 2018 17:13

Унікальний королівський діамант вперше за 300 років з'явиться на аукціоні
4

Темний сіро-синій діамант подорожував країнами і королівськими династіями Європи.
Фото: Sotheby's
Темний сіро-синій діамант подорожував країнами і королівськими династіями Європи.
Темний сіро-синій діамант подорожував країнами і королівськими династіями Європи.
Темний сіро-синій діамант подорожував країнами і королівськими династіями Європи.

Вперше за 300 років діамант Farnese Blue вагою 6,16 карат (1,232 г), який був власністю 4 європейських королівських династій, піде з-під молотка.

Спочатку його виставлять для загального огляду у виставкому залі Sotheby's у Гонгконгу 29 березня. Пізніше його покажуть у Лондоні, Нью-Йорку, Сингапурі, Тайбеї та Женеві, повідомляє CNN.

Спочатку темний сіро-синій діамант грушовидної форми подарували 1715 року королеві Іспанії Елісабеті Фарнезе, яка народилася в Італії і вийшла заміж за короля Філіппа V.

Його передавали в спадок нащадки Елісабети протягом 7 поколінь. Коштовний діамант подорожував континентом від Іспанії, у Францію, Італію, Австрію. Камінь прикрашав краватку Карла ІІ, герцога Лукке, а також тіару, що належала Марії Антуанетті.

Довгий час про коштовний камінь знали лише у вузькому колі людей - члени королівської родини і ювеліри, які доглядали за прикрасами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найдорожчі подарунки у світі робили закохані: топ-5

Нащадки королеви Елісабети продаватимуть діамант "Фарнезе Синій" у травні на аукціоні Sotheby's Magnificent Jewels і Noble Jewels в Женеві. Максимальна ціна, яку пророкують експерти, становить 13 млн 782 тис. грн.

Голова міжнародного ювелірного підрозділу Sotheby's Девід Беннет пропонує дозволити продаж коштоностей за вищою, ніж встановлено, ціною.

"Королівські і дворянські колекціонери традиційно мали доступ до найкращого дорогоцінного каміння. Саме тому ці коштовності демонструють дуже хорошу якість, розмір і унікальність. Це фрагменти історії, до яких на сьогодні збільшився інтерес і попит".

37-річна світська левиця Періс Хілтон загубила обручку, яку їй подарував наречений Кріс Зілка вартістю 2 мільйони доларів. За словами інсайдерів, коштовність впала з пальця під час запальних танців зірки в нічному клубі.

Зараз ви читаєте новину «Унікальний королівський діамант вперше за 300 років з'явиться на аукціоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути