понеділок, 12 березня 2018 14:05

Вбивство журналіста призвело до відставки міністра внутрішніх справ Словаччини

Вбивство журналіста призвело до відставки міністра внутрішніх справ Словаччини
Міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Калиняк пішов у відставку. Фото:upload.wikimedia

Міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Калиняк пішов у відставку після масових протестів, спровокованих убивством журналіста-розслідувача Яна Куцяка.

Таку вимогу висунули його партнери з коаліції, повідомляє Reuters.

"Це важливо для стабільності, тому я вирішив піти з посади заступника прем'єр-міністра та міністра внутрішніх справ", - сказав Роберт Калиняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство журналіста може спричинити відставку уряду в Словаччині

Вбивство журналіста Кучака, який розслідував факти корупції в словацькому уряді, спровокувало гостру політичну кризу в Словаччині.

10 березня в словацькій столиці Братиславі на вулиці вийшли майже 60 тис. осіб. Організатори акції протесту вимагали незалежного розслідування вбивства і призначення нового уряду, члени якого не будуть замішані в корупції. Протестувальники також вимагали відставки прем'єр-міністра країни Роберта Фіцо.

Президент Словаччини Андрій Кіска заявив, що наполягатиме на формуванні нового уряду або проведенні дострокових виборів.

27-річного журналіста і його дівчину застрелили в своєму будинку у місті Велка-Мака. Кучак працював над темою про шахрайство з грошима ЄС і можливу причетність до цього італійської мафії з клану Ндрангета.

За даними ЗМІ, зв'язки з мафією мали найближчі соратники прем'єр-міністра Роберта Фіцо - його помічниця Марія Трошкова і глава Радбезу Вільям Ясан. Обидва чиновника тимчасово покинули свої пости на час проведення розслідування. Словацька поліція затримала італійця Антоніна Вадала, який є головним фігурантом розслідування убитого журналіста.

Зараз ви читаєте новину «Вбивство журналіста призвело до відставки міністра внутрішніх справ Словаччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути