Ексклюзиви
середа, 04 серпня 2021 08:01

Убивця взяв автомат і почав розстрілювати людей

Убивця взяв автомат і почав розстрілювати людей
Бар Ned Peppers після стрілянини в Дейтоні в 2019 році / Becker1999

4 серпня 2019 року в ночі в місті Дейтоні, США, стався розстріл. Убили дев'ять людей і поранили 27. Цей масовий розстріл став другим в Америці менш ніж за 24 год. За день до цього стрілок відкрив вогонь в магазині Wal-Mart в місті Ель-Пасо, убивши 22, і поранивши 24 людей.

Стрілянина в Дейтоні, і попередня стрілянина в Ель-Пасо, шокували країну. Вони відновили заклики до жорсткішого контролю за вогнепальною зброєю в США, але, в підсумку, ці подвійні масові вбивства не призвели до якихось змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В нічному клубі сталася стрілянина: є загиблий та потерпілі

Стрілець в Дейтоні знав про стрілянину в Ель-Пасо, де білий расист, ймовірно цілився в латиноамериканців, коли напав на переповнений супермаркет Wal-Mart.

Стрільцю з Дейтона сподобалися повідомлення в соцмережах, в яких стрільця з Ель-Пасо називали "прихильником переваги білої раси".

Розслідування пізніше показало, що стрілець в Дейтоні роками плекав схильність до насильства і в середній школі був покараний за планування масового розстрілу.

Його помітили на виході з бару в історичному районі міста приблизно через 12 год після стрілянини в Ель-Пасо. Він повернувся менш ніж через годину, близько першої ночі. Тоді відкрив вогонь по натовпу з автомата AR-15. Поліція, яка миттєво прибула на місце події, вбила його протягом 32 сек після першого пострілу. Пізніше влада підтвердила, що поліція також випадково застрелила двох осіб, і сестра стрільця була серед убитих.

Зараз ви читаєте новину «Убивця взяв автомат і почав розстрілювати людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути