пʼятниця, 21 жовтня 2022 11:38

Спецтема: Війна Росії проти України

У США можуть "узятися" за фірми Маска після його заяв про Україну ‒ у Bloomberg дізналися подробиці

У США можуть "узятися" за фірми Маска після його заяв про Україну ‒ у Bloomberg дізналися подробиці
Американські чиновники стурбовані нещодавніми заявами Ілона Маска щодо України. Фото: apnews.com

В адміністрації президента США Джо Байдена обговорюють можливі перевірки деяких підприємств мільярдера Ілона Маска.

Йдеться, зокрема, про його угоду з Twitter та супутникову мережу Starlink SpaceX. Про це повідомляє Bloomberg.

Американські чиновники, зокрема, стурбовані нещодавніми заявами Маска щодо припинення обслуговування супутникової служби Starlink в Україні. Занепокоєння викликали також твіти мільярдера із "мирними пропозиціями" на користь Москви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП прокоментували рішення Маска щодо Starlink для України

"Вони також стурбовані його планами купити Twitter разом із групою іноземних інвесторів. За словами джерел на умовах анонімності, обговорення поки що на ранній стадії. Представники уряду США та розвідувального співтовариства зважують, які інструменти, якщо такі є, доступні, щоб дозволити федеральному уряду перевірити підприємства Маска", ‒ йдеться у повідомленні.

Однією з можливостей для перевірки називають закон, що регулює діяльність Комітету з іноземних інвестицій у Сполучених Штатах.

Одним із елементів угоди з Twitter на $44 млрд, яка може спричинити розгляд Комітету, є присутність іноземних інвесторів у консорціумі Маска. Адже до групи входять принц Аль-Валід бін Талал із Саудівської Аравії, Binance – криптобіржа, заснована та керована уродженцем Китаю, а також суверенний фонд добробуту Катару.

Засновник SpaceX Ілон Маск написав про ядерну зброю, санкції проти Росії і Третю світову війну. Заявив, що якщо російського президента Володимира Путіна змусять обирати між втратою Криму й застосуванням ядерної зброї, він вибере друге.

Американський мільярдер Ілон Маск вирішив і надалі фінансувати StarLink в Україні. Про це бізнесмен написав 15 жовтня у Twitter.

Перед тим компанія SpaceX, що належить Маску, заявила, що більше не збирається фінансувати роботу супутникового інтернету Starlink в Україні. Нібито це занадто дорого й витрати має взяти на себе хтось інший.

Зараз ви читаєте новину «У США можуть "узятися" за фірми Маска після його заяв про Україну ‒ у Bloomberg дізналися подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути