неділя, 18 березня 2018 14:23

У Путіна немає друзів у світі - глава британського МЗС

У Путіна немає друзів у світі - глава британського МЗС
Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон: "У нас є друзі у всьому світі, а у Путіна – немає" Фото: Foreign Office GB on Twitter

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон порівняв Росію із "забіякою". Заявив, що дії Москви щось довести Лондону "марні".

"Дії Росії на шкоду Великій Британії марні. Хімічна атака в Солсбері проти колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля стала відповіддю на той факт, що Лондон жорстко протистоїть жахливій поведінці Кремля", - зазначив Джонсон у коментарі газеті The Sun.

Він вважає, що висилка британських дипломатів з Росії - безглузда і шкодить лише росіянам

"Французький президент Макрон, канцлер Німеччини Меркель і президент Трамп США жахнулися атаці в Солсбері і назвали російську державу винною. У нас є друзі у всьому світі, а у Путіна – немає", - зазначив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава британського МЗС відмовився тиснути руку російському послу

Джонсон нагадує про анексію Росією Криму, кібератаки і втручання у вибори в Європі.

"Ми знали, що протистояти Кремлю ризиковано. Чинити опір забіяці завжди важко. Та ми все одно це зробили, бо так правильно", - додає міністр.

Росія оголосила персонами нон грата 23 дипломатичних співробітників посольства Великобританії. Також припиняє діяльність Британської Ради на території РФ. Про таке рішення повідомили на офіційному сайті МЗС Росії.

"17 березня у МЗС РФ був викликаний посол Великобританії Лорі Брістоу і йому вручили ноту про видворення з федерації та оголошення персонами нон-грата 23 співробітників посольства Великобританії у Москві", - йдеться у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «У Путіна немає друзів у світі - глава британського МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути