понеділок, 25 березня 2024 03:57

Московський суд заарештував підозрюваних у нападі на "Крокус Сіті Холл". Їх катували
4

Далерджон Мирзоєв
Фото: росЗМІ
Муродалі Рачабалізоде
Шамсидин Фаридуні
Мухаммадсобір Файзов

Басманний суд Москви заарештував чотирьох підозрюваних в озброєному нападі на концертний зал "Крокус Сіті Холл" у Підмосков'ї.

До суду їх доставили побитими, один із затриманих був на каталці у супроводі лікарів, повідомляє Радіо Свобода.

Засідання щодо обрання запобіжного заходу Далерджону Мірзоєву, Муродалі Рачабалізоде, Мухаммадсобіру Файзову і Шамсідіну Фарідуні проводилися в закритому режимі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Підмосков'ї в одному з ТЦ невідомі у камуфляжі влаштували стрілянину: є загиблі, сотні людей заблоковані вогнем

До суду підозрюваних було доставлено побитими. Мірзоєв на шиї мав шматки пластикового пакета, яким йому закривали обличчя. Рачабалізоде під час затримання російські силовики відрізали вухо і змушували його з'їсти. На засіданні він був із пов'язкою на правому вусі. Суд заявив, що обидва визнали провину.

З незакритої частини засідання стало відомо, що Мірзоєв у Росії був зареєстрований у Новосибірську, Фарідуні – у Красногорську, де розташований "Крокус Сіті хол".

Прокремлівські Telegram-канали, близькі до російських силовиків, опублікували фото, де Фарідуні, ймовірно, катують струмом.

Четвертого обвинуваченого, 19-річного Мухаммадсобіра Файзова, до зали засідань завезли на каталці, у медичному халаті на голе тіло, з-під халата було видно сечоприймач. Його супроводжували лікарі.

Слідство РФ не повідомило про передбачуваний мотив злочину. Загалом у справі затримано 11 осіб. Про решту нічого не відомо.

22 березня у місті Красногорськ Московської області у концертному залі "Крокус Сіті Хол" перед концертом гурту "Пикник" сталася стрілянина.

Російські ЗМІ повідомили, що у партер увірвалося особи у камуфляжі і відкрили стрілянину з автоматичної зброї. Нападники кинули гранату або запальну шашку, унаслідок чого почалася пожежа. Росіяни заявили про 133 загиблих. Бойовиків затримали, коли вони намагалися втекти.

Зараз ви читаєте новину «Московський суд заарештував підозрюваних у нападі на "Крокус Сіті Холл". Їх катували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути