Ексклюзиви
неділя, 28 лютого 2021 10:02

У Чехії на 3 тижні заборонять залишати райони проживання

У Чехії на 3 тижні заборонять залишати райони проживання
Людина в масці в Празі / Reuters

Влада Чехії обмежила свободу пересування людей по країні через значну кількість нових заражень мутованим коронавірусом. Обмеження діятимуть з 1 березня і триватимуть щонайменше 3 тижні.

У цей період людям дозволять залишати райони, де живуть, лише у виняткових випадках. Серед них - поїздки на роботу, до лікаря, органів влади та до родичів, які потребуть піклування. Для цього люди мають показати відповідні докази. Прогулянки і заняття спортом у вільний час дозволятимуться лише у межах власного міста, а покупки - в межах району проживання. Про це пише "Німецька хвиля" з посиланням на главу чеського МВС Яна Хамачека.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США схвалили ще одну вакцину проти Covid-19

Також уряд наказав жителям носити захисні маски на робочих місцях, де є багато людей, і на вулицях у населених пунктах. У країні закриті всі школи і магазини, які не продають товарів першої необхідності. Поліція та близько 5 тис. солдатів будуть проводити випадкові перевірки.

Парламент Чехії продовжив надзвичайний стан на місяць, починаючи з 28 лютого. Із 2020-го в країні діє комендантська година, обмеження на збори, а ресторани залишаються закритими.

За минулу добу в Чехії з населенням 10,7 млн осіб підтвердили майже 14,5 тис. нових випадків коронавірусу. Загальна кількість хворих у Чехії вже перевищує 1,2 млн, а загинули майже 20 тис.


Зараз ви читаєте новину «У Чехії на 3 тижні заборонять залишати райони проживання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути