неділя, 01 липня 2018 17:44

У Британії відрепетирували день смерті королеви

У Британії відрепетирували день смерті королеви
Єлизавета ІІ пропустила церковну службу. Серйозних причин для занепокоєння немає, кажуть у королівському дворі. Фото: The Time

Британські політики провели таємну репетицію першого дня після смерті королеви Єлизавети ІІ.

В операції під кодовою назвою Castle Dove ("Палацовий голуб") взяли участь найвищі держслужбовці. Вони також розробили план на час 10-денного трауру, повідомляє The Times.

У тренуванях взяли участь заступник Терези Мей Девід Лідінгтон, міністр внутрішніх справ Саджид Джавід, глава палати громад Андреа Лідсом, а також глава шотландської адміністрації Девід Манделл.

Після смерті монарха у Букінгемському палаці зберуться 600 осіб, щоб визначити ім'я нового короля. Тіло покійної буде чотири дні лежати у Вестмінстерському палаці - будівлі британського парламенту. Новообраний голова країни вирушить до Шотландії та Вельсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королева Єлизавета II раптово занедужала

Єлизавета ІІ займає британський престол найдовше з усіх попередників, з 1952-го. Причин для тренувань не було, говорять поінформовані особи. Королева відмовилася від участь в церковній службі в соборі святого Павла на цьому тижні. Недобре себе почувала, пояснили в королівському дворі.

Королева Великої Британії Єлизавета ІІ подарувала принцу 33-річному Гаррі та його дружині Меган Маркл, 36 років, особняк. Йорк-котедж знаходиться у британському Норфолку на території маєтку Сандригем. Він займає площу 8 тис. га, включаючи парк у 240 га й сад площею 24 га. Поряд — Сандрингемський палац, одна з королівських резиденцій.

Зараз ви читаєте новину «У Британії відрепетирували день смерті королеви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути