вівторок, 09 травня 2017 04:10

Трампу радять зустрітися спочатку з Порошенком, а потім з Путіним

Трампу радять зустрітися спочатку з Порошенком, а потім з Путіним
Сенатори США написали листа президенту США Дональду Трампу. Фото: Политека

Двопартійна група сенаторів США підписала відкритого листа президенту США Дональду Трампу щодо необхідності реалізації зовнішньої політики. Трампу радять спочатку зустрітися на найвищому рівні з союзниками і партнерами, а потім з Росією, яка продовжує виступати агресором.

Копія листа розміщена на офіційній сторінці сенатора Роберта Портмана, повідомляє Укрінформ.

"У той час, як Ваша адміністрація продовжує розробляти політику просування американських інтересів національної безпеки й зовнішньої політики, ми наполегливо рекомендуємо вам залучити наших традиційних союзників та визначити пріоритет для зустрічей з іноземними лідерами країн, з якими ми поділяємо історичні зв'язки, демократичні цінності та спільні інтереси", – наголосили сенатори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін і Трамп можуть зустрітися за місяць

"Разом з нашими найбільш прихильними союзниками в Європі, ми як і раніше стурбовані триваючою військовою агресією Росії в східній Україні і окупацією Криму", – зауважили законодавці.

Через дестабілізуючий вплив Росії, близько 10 тис. людей загинули, більше 20 тис. отримали поранення, і майже 2 млн стали внутрішньо переміщеними особами, що може мати далекосяжні наслідки для союзників і інтересів США в регіоні.

"У цьому зв'язку ми наполегливо рекомендуємо Вам зустрітися з високопоставленими керівниками України, зокрема президентом Петром Порошенком, перед будь-якими офіційними зустрічами з керівництвом Росії, включаючи президента РФ Володимира Путіна", – наголосили у листі сенатори.

Зустріч з демократично обраними представниками України "спрямує потужний сигнал про те, що Сполучені Штати й надалі вважають пріоритетом наші відносини з давніми союзниками і зберігатимуть наші зобов'язання щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України в умовах триваючої агресії".

Свої підписи під листом президенту США поставили сенатори Роберт Менендес, Джон Маккейн, Роберт Кейсі-молодший, Джеймс Інхоф, Джин Шахін, Роберт Портман.

Москва і Вашингтон ведуть переговори про організацію російсько-американської зустрічі. Вона має відбутися наприкінці травня в одній з європейських країн.

Зараз ви читаєте новину «Трампу радять зустрітися спочатку з Порошенком, а потім з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути