Ексклюзиви
пʼятниця, 12 січня 2018 10:48

Трамп назвав країни Африки брудними дірами - ЗМІ

Трамп назвав країни Африки брудними дірами - ЗМІ
Дональд Трамп. Фото: stuff.co.nz

Дональд Трамп, президент США, під час наради в Білому домі назвав африканські країни, звідки до США приїжджають мігранти, "брудними дірами".

Як інформує Deutsche Welle , про це в ніч на п'ятницю, 12 січня, з посиланням на обізнані джерела повідомляє агенція Reuters. Також співрозмовники низки ЗМІ - агенції АР, телеканалу CNN, газети The Washington Post та інших, підтверджують таку інформацію.

Трамп сказав: "Навіщо нам усі ці люди з Африки? Ці країні - брудні діри. Нам треба більше людей із Норвегії".

Міа Лав, член Палати представників Конгресу США від Республіканської партії, назвала коментарі Дональда Трампа "злими, такими, що сіють ворожнечу, зарозумілими та такими, що протирічать цінностям нашої нації". Вона закликає його вибачитися перед американським народом за "неприйнятну" поведінку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп має словниковий запас, як у молодшого школяра - експерти

Седрік Річмонд, конгресмен-демократ, який очолює Чорний кокус Конгресу, куди входять афроамериканські законодавці, сказав, що бачить в цьому висловлюванні Трампа "чергове підтвердження його невіглаських та нетактичних у расовому відношенні поглядів". Та наголошує: "Крім того, це підкріплює занепокоєність щодо того, що гасло президента Make America great again ("Повернемо Америці велич!") насправді розшифровується як Make America white again ("Знову зробимо Америку білою!")".

Президент США Дональд Трамп може втратити свою посаду. Причиною цього може стати книга "Вогонь і лють: всередині адміністрації Дональда Трампа", журналіст Майкл Вулфф. Про це автор заявив в інтерв'ю ВВС. Журналіст вважає, що книга стане передумовою для імпічменту. На його думку, Трамп не здатний виконувати обов'язки президента.

Зараз ви читаєте новину «Трамп назвав країни Африки брудними дірами - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути