середа, 04 квітня 2018 08:05

Трагедія MH17: опубліковані висновки по знімках з російських радарів

Трагедія MH17: опубліковані висновки по знімках з російських радарів
Слідчі у катастрофі MH17 опублікували висновки про знімки з російських радарів Фото: telegraf

В ході розслідування катастрофи MH17 на Донбасі слідство дійшло висновку, що громадянська радіолокаційна станція, знімки з якої надсилала Москва, могла не зафіксувати ракету, випущену з комплексу "Бук".

На прохання Міжнародної слідчої групи (JIT), яка розслідує катастрофу MH17, для вивчення знімків російського радара залучили двох незалежних експертів, йдеться в повідомленні прокуратури Нідерландів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія поширює фейкові новини про катастрофу MH17

Росія надала радіолокаційні зображення, на яких ракети немає. У той же час слідчі стверджували, що факт відсутності ракети на знімках не означає того, що ракети "Бук" не було взагалі.

Це твердження Москва оскаржила, стверджуючи, що радар не міг не зафіксувати ракету.

На думку російської влади, відсутність ракети на зображеннях свідчить на користь їх версії про неможливість пуску з району Первомайського (Донецька обл.), яке в липні 2014 року вже було під контролем проросійських сепаратистів і бойовиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися нові докази провини Росії в катастрофі малайзійського Boeing

Однак висновки незалежних експертів суперечать російській версії. За їх словами, відсутність ракети на знімках радара можна пояснити кількома причинами, в тому числі, характеристиками польоту даного типу ракет.

Громадянська радіолокаційна станція працює таким чином, що об'єкти зі швидкістю польоту вище, ніж у літаків, не можуть бути відображені на знімках. Стало також відомо, що поблизу лайнера Малазійських авіаліній не було інших літаків.

17 липня 2014 року в зоні збройного протистояння на сході України був збитий Боїнг 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпура. Трагедія сталася на сході Донецької області в районі села Грабово, розташованого неподалік від Тореза. Всі 298 осіб, які перебували на борту, загинули.

Зараз ви читаєте новину «Трагедія MH17: опубліковані висновки по знімках з російських радарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути