Ексклюзиви
понеділок, 12 березня 2018 06:06

Топ-5 країн, які варто відвідати у квітні
27

Квітень у Парижі - час цвітіння клумб, квіткових ярмарків та мистецьких виставок
Фото: CNN
Квітень у Парижі - час цвітіння клумб, квіткових ярмарків та мистецьких виставок
Квітень у Парижі - час цвітіння клумб, квіткових ярмарків та мистецьких виставок
Квітень у Парижі - час цвітіння клумб, квіткових ярмарків та мистецьких виставок
Квітень у Парижі - час цвітіння клумб, квіткових ярмарків та мистецьких виставок

Квітень може стати місяцем вдалим місяцем для відпусток та мандрівок. Однак він вимагає, щоб туристи були гнучкими. Цей місяць може принести шторми, дощі та непередбачувані перепади температури.

Весна є популярним часом для сімейного відпочинку. Наплив туристів буде великим, зважаючи на сувору цьогорічну зиму. Експерти Асоціації автомобілістів Америки радять планувати свій відпочинок у травні заздалегідь, говорять CNN.

Париж, Франція

Автор: CNN
  Квітень у Парижі - час цвітіння клумб, квіткових ярмарків та мистецьких виставок
Квітень у Парижі - час цвітіння клумб, квіткових ярмарків та мистецьких виставок

"В Парижі квітень. Відчуття це ніщо не в силі відтворити" - співав джазмен Фредді Марті у 1934-му у пісні "April in Paris".

Столиця Франції чарівлива в будь-яку пору року, але навесні вона отримує особливий шарм. Ближче до середини місяця погода стає менш дощовою та більш теплою.

У квітні у столиці Франції відбуваються кілька подій, на котрі варто звернути увагу.

Art Paris Art Fair – виставка, яка збирає представники різних видів сучасного мистецтва від Африки до Швейцарії. Роботи виставлені на показ у більш ніж 100 арт-галереях під скляним куполом Grand Palais.

Marché aux fleurs - квітковий ярмарок. Знаходиться між Собором Паризької Богоматері та церквою Сент-Шапель. Працює з 1830-го.

Паризька соборна мечеть. Поруч з нею знаходиться сад, котрий найкраще відвідати у квітні.

Pere Lachaise – знамените кладовище також варто відвідати у квітні. Тут знаходяться могили письменника Оскара Вальда та співаків Едіт Піаф та Джима Морісона.

Американська асоціація автовласників радить відвідати сади палацу у Версалі. Навесні деякі із 55 фонтанів вражають відвідувачів своїми музичними шоу.

Кіото, Японія

Автор: Twitter
  У японському Кіото у квітні варто відвідати сади сакури та бамбукові хащі
У японському Кіото у квітні варто відвідати сади сакури та бамбукові хащі

Величною архітектурою, смачною кухнею та гейшами як невід'ємною частиною культури можна милуватися в Японії в будь-яку пору року. Але на другому тижні квітня в Японії цвітуть вишні. Хоча іноді це стається і наприкінці березня. У більш північних регіонах сакура цвіте у травні. Аби спланувати мандрівку, можна скористатися сайтом Japan-Guide.com. Цього року квіти розкриються раніше, ніж зазвичай, через теплу погоду, говорять там.

Милуватися садами можна в кількох місцях: вздовж берегів річки Камовага, біля храму Хеян та в окрузі Гіон. Останній також відомий свою культурою гейш. Вони, до речі, у квітні влаштовують різні дійства.

Якщо пропустили цвітіння вишень, можна відвідати бамбуковий ліс Сагано. На вихідні там зазвичай великий натовп. Тож відвідувати його краще у будні.

Під час перебування у Кіото варто відвідати ресторан Okudan Shimizu. Він працює уже близько 400 років. Відомий своїми стравами із соєвого сиру тофу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі показали вишукані королівські палаци Індії

Остін і Сан-Антоніо, штат Техас, США

Автор: Twitter
  Fiesta - 11-денний фестиваль у техаському місті Сан-Антоніо
Fiesta - 11-денний фестиваль у техаському місті Сан-Антоніо

Квітень в цих широтах – це майже літо, але ще не надто жарке. Обидва міста дозволять оцінити протилежні сторони американського штату.

Остін відомий своїми музичними фестивалями. Найбільший з них під назвою SXSW відбувається у березні. Квітень багатий на не менш знакові події.

Міжнародний поетичний фестиваль приваблює авторів із усього світу. Вони читають вірші та діляться досвідом на майстер-класах.

На Old Settlers Music Festival ("Музичному фестивалі старих поселенців") виступають популярні в Америці виконавці джазу, блюзу та блю-грасу. Тут же можна жити в наметах.

Eeyore's Annual Birthday Party ("День народження ослика Іа") – щорічний одноденний фестиваль, присвячений однойменному персонажу. У ньому беруть участь акробати, барабанщики та аніматори. Гроші йдуть на користь благодійних організацій

У квітні достатньо тепло, аби скупатися у Barton spring pool - басейні, наповненому водою із місцевих природних джерел у парку Zilker Park. Температура води рідко опускається нижче 20 °C.

Ще одна родзинка Остіна – весняні польоти мільйонної зграї кажанів. Їх можна спостерігати біля мосту Конгрес Евенью Брідж Анни Річардс - він перетинає місцеве озеро Божої корівки (Леді Баг Лейк).

Сан-Антоніо являє собою унікальне поєднання американської та мексиканської культур. У місті знаходиться старовинна фортеця. Інша туристична атракція – парк вздовж річки Сан-Антоніо з мережею туристичних водних маршрутів.

У місті відбувається ряд фестивалів. Fiesta триває 11 днів. Під час заходу відбуваються дегустації, покази мод, концерти та військовий парад. Цього року розпочнеться 19 квітня.

Valero Texas Open – чемпіонат із гольфу. Призовий фонд - $6.2 млн.

Poteet Strawberry Festival збирає любителів місцевої музики, карнавалів та родео.

Нікарагуа

Автор: CNN
  Смарагдове узбережжя Нікарагуа приваблює серферів зі всього світу
Смарагдове узбережжя Нікарагуа приваблює серферів зі всього світу

Країна Центральній Америці між Тихим океаном і Карибським морем. Лишається незвіданою територією навіть для туристів.

У квітні на тихоокеанському узбережжі – сухий сезон. Рослини засихають, а місцеві тварини навряд чи вразять. На атлантичному узбережжі клімат більш вологий. На рівнинах може бути жарко, але в горах прохолодніше.

Смарагдовий Берег - смуга незайманого тихоокеанського узбережжя та тропічного лісу довжиною майже 50 км. Місцеві жителі привітні, а орієнтовані на екологію курорти обіцяють найкращий серфінг.

Любителі історії та архітектури будуть раді відвідати місто Леон, розташоване між озером Манагуа і Тихоокеанським регіоном. Зведення собору у Леоні закінчилося на початку ХІХ ст. Будівля вважається найбільшим собором у Центральній Америці. В 2011 році вона була включена до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Інше місто, яке привабить любителів історії, - Гренада.

Недалеко від Леона знаходиться вулкан Серро-Негро.

Перед поїздкою до Нікарагуа треба перевірити, чи немає тут суттєвих військових конфліктів та дізнатися у лікаря, які щеплення варто зробити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 найбільш незвичних робіт у Північній Америці

Марокко

Автор: Twitter
  Оглядати архітектурні пам'ятки Марокко найкраще в теплу квітневу погоду
Оглядати архітектурні пам'ятки Марокко найкраще в теплу квітневу погоду

Королівство Марокко - одна із найбільш романтизованих країн у західній культурі. У травні повітря стає теплим, хоча ночі все ще прохолодні.

Марракеш – столиця країни – одна із найбільших принад. Тут знаходяться Jardin Majorelle – сад із рідкісними рослинами та зразками декоративного мистецтва. Палац Ель Баді лежить в руїнах. Але все ще дозволяє зрозуміти, яким був будинок султана у XVI столітті.

Мечеть Гассана ІІ у Касабланці – ще одна пам'ятка архітектури - відкрита для немусульман. Довершить образ міста мандрівка на верблюді під час заходу сонця.

Редакція CNN склала унікальну інтерактивну мапу найкращих пляжів світу. Журналісти обрали по одному пляжу для кожного тижня у році, відсортували по місяцях. Оцінювали узбережжя по всій земній кулі - від Гренландії до Нової Зеландії. Українські пляжі до рейтингу не потрапили.

Зараз ви читаєте новину «Топ-5 країн, які варто відвідати у квітні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути