вівторок, 04 квітня 2017 12:31

"Теракт у Санкт-Петербурзі - це привіт з 1990-х" - Винничук

"Теракт у Санкт-Петербурзі - це привіт з 1990-х" - Винничук
Юрій Винничук вважає, що винних у теракті в метро Санкт-Петербурга знайдуть швидко Фото: Аргумент

Український письменник Юрій Винничук вважає, що винних у теракті в метро Санкт-Петербурга знайдуть швидко. Про це написав у Facebook.

"Вибух у метро - це привіт від російських вибухів у будинках на початку 1990-х. Петербург показав себе під час протестів незадовільно з погляду Путіна. Тепер весь ватний люмпен буде проти будь-яких мітингів. Не думаю, що може бути якась інша версія. Але виконавців знайдуть дуже швидко. Як і в Мінську", - пише Юрій Винничук.

Правоохоронні органи Росії підозрюють, що причетним до теракту в метро Санкт-Петербурга міг бути уродженець Киргизстану. У киргизькому державному комітеті національної безпеки підтвердили, що можливим виконавцем теракту є уродженець Оша, нині громадянин Росії Акбаржон Джалілов 1995 року народження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух у Пітері: СБУ готова допомогти Росії

Російські ЗМІ повідомляють, що Джалілов залишив бомбу на станції Площа Повстання, а потім підірвав вибуховий пристрій у вагоні на перегоні між Сінною площею і Технологічним інститутом.

До цього вже звинувачували чоловіка, який потрапив на камери відеоспостереження. Він сам з'явився до поліції. Заявив, що не винен.

Президент США Дональд Трамп зателефонував президенту Росії Володимиру Путіну, щоб висловити співчуття у зв'язку з вибухом у Санкт-Петербурзі.

Зараз ви читаєте новину «"Теракт у Санкт-Петербурзі - це привіт з 1990-х" - Винничук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути