вівторок, 20 березня 2018 13:03

"Таких, як Скрипаль, треба труїти" - у Британії згадали слова Путіна

"Таких, як Скрипаль, треба труїти" - у Британії згадали слова Путіна
Сліди у справі про отруєння Сергія Скрипаля вказують на причетність Кремля Фото: Tass

У МЗС Британії зауважують, що президент Росії Володимир Путін не може дистанціюватися від справи щодо отруєння російського екс-агента Сергія Скрипаля.

Коли говорити про причетність Росії до отруєння Скрипаля, винуватцями подій у цьому випадку є не жителі цієї країни, а безпосередньо російська влада, вважає міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон.

"Варто врахувати, що Сергій Скрипаль, людина, яку вони намагалися знищити, був ідентифікований як ціль атаки. Володимир Путін сам заявляв, що зрадників, таких як Скрипаль, треба отруювати", - сказав Джонсон в інтерв'ю виданню Deutsche Welle.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Справа Скрипаля": російські дипломати залишають Англію

За його словами, сліди злочину вказують на причетність Кремля, як і в справі отруєння екс-офіцера ФСБ Олександра Литвиненка. Тоді сліди полонію привели до Росії.

"Зрештою, відповідальність за діяльність російської держави несе Володимир Путін. Так що, думаю, він не може дистанціюватися від цієї справи".

19 березня міністри закордонних справ країн Євросоюзу під час зустрічі у Брюсселі закликали Росію відповісти на питання щодо отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля. Його разом із дочкою Юлією отруїли поблизу торгового центру в Солсбері. Обоє перебувають у стані коми.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей звинуватила Росію в отруєнні Скрипаля оголосила про висилання з країни 23 російських дипломатів. Крім того, Британія припинила двосторонні зв'язки з Росією. Це підтримали в адміністрації президента США. Про розробку подібних санкцій також оголосив президент Франції.

У відповідь на це Міністерство закордонних справ РФ оголосило персонами нон ґрата 23 британських дипломати.

Зараз ви читаєте новину «"Таких, як Скрипаль, треба труїти" - у Британії згадали слова Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути