вівторок, 14 грудня 2021 14:33

Таблетки проти коронавірусу від Pfizer показують ефективність 90%

Таблетки проти коронавірусу від Pfizer показують ефективність 90%
Таблетки Pfizer від коронавірусу / Reuters

Компанія Pfizer Inc 14 грудня повідомила, що остаточний аналіз її противірусної таблетки проти COVID-19 показав майже 90% ефективність у попередніх медичних установах і захисту від смертей серед пацієнтів із груп високого ризику. А нещодавні лабораторні дані свідчать, що препарат зберігає ефективність проти штаму Omicron.

Американський виробник лікарів минулого місяця заявив, що таблетки ефективні в запобіганні госпіталізації або смертей приблизно на 89%. Ці дані ґрунтуються на проміжних результатах досліджень приблизно в 1200 людей. Оприлюднені дані містять ще 1000 людей. Про це пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус після вихідних почав спадати: оновлена статистика

Ніхто з учасників досліджень, яких лікували Pfizer, не помер, у порівнянні з 12 смертями серед тих, кому давали плацебо.

Таблетки від Pfizer приймають разом зі старішими противірусним препаратом ритонавір кожні 12 год. упродовж п'яти днів із моменту появи симптомів. Якщо дозволять, їх продаватимуть як Paxlovid.

Pfizer також опублікував ранні дані другого клінічного дослідження, зазначаючи, що лікування скоротило кількість лікарів приблизно на 70% у 600 дорослих зі стандартним ризиком.

Компанія Pfizer очікує на швидке схвалення ліків у США, а також провадить діалог щодо цього з ЄС, Великою Британією та більшістю основних регуляторних агентств світу.

Компанія заявила, що цьогоріч може бути готовими до відправлення 180 тис. курсів лікування, а 2022-го планують випустити ще не менш як 80 млн. Pfizer прагне до подальшого розширення випуску, оскільки нові штами, як-от Omicron, можуть істотно збільшити потребу в антивірусних препаратах.

Українцям вводитимуть третью дозу вакцини. Ідеться саме про додаткову, а не бустерну дозу. Відповідний наказ підпише голова МОЗ Віктор Ляшко.

Зараз ви читаєте новину «Таблетки проти коронавірусу від Pfizer показують ефективність 90%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути