Ексклюзиви
вівторок, 06 березня 2018 15:23

Будівельники метро знайшли будинок, якому 1800 років

Розкішний римський будинок періоду імператора Адріана - це найновіша археологічна знахідка, яку виявили під час прокладання нової лінії метро в Римі.

Руїни "командирського будинку" ІІ ст. н.е. знайшли під час роботи на центральному вокзалі станції Амба Арадам-Іппоніо для Метро "С". Там 2 роки тому археологи вже зробили сенсаційне відкриття армійської казарми, якій майже 1800 років.

"Ми вважаємо, що саме тут командир казарми жив і відпочивав після роботи", - заявив Франческо Проспертті, голова управління пам'ятників Риму. Він стоїть у будинку площею 300 м², приблизно на 12 м нижче рівня вулиці.

Автор: Epa Photo
  На фото видно дрібні деталі "командирського" будинку, який виявили під час бурильних робіт на станції метро "Сан-Джованні"
На фото видно дрібні деталі "командирського" будинку, який виявили під час бурильних робіт на станції метро "Сан-Джованні"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли уламок велетенської статуї фараона

Вся будівля - це зображеня різноманітних мозаїк і настінних декорацій, 14 кімнат, серед них і баня з підігрівом підлоги. Її розберуть, щоб забезпечити бурильні роботи у підземних тунелях.

Як тільки тунелі побудують, знахідку повернуть на місце, де її знайшли.

"Це, безумовно, буде найкрасивіша станція метро у світі", - сказав Проспертті.

Торік влада Риму використала термін "найкрасивіша" для позначення станції Сан-Джованні під час презентації її в засобах масової інформації.

Археологічні знахідки в Римі дуже поширені. Саме їх називають причиною затяжного будівництва Метро "C", який назвали найдорожчим підземним проектом у світі. Проект не має достатнього фінансування, через чвари між підрядниками та муніципалітетом Риму.

У Єгипті археологи знайшли храм епохи правління XXVI династії (685 - 525 роки до н.е.). Про знахідку повідомили представники управління з питань археологічних пам'яток провінції Кафр ель-Шейх. Храм виявили в районі Телль ель-Фараін. Раніше там вже знаходили давньоєгипетські пам'ятки.

Зараз ви читаєте новину «Будівельники метро знайшли будинок, якому 1800 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути