середа, 12 грудня 2018 08:37

Стрілянина у Страсбурзі: нові подробиці

Стрілянина у Страсбурзі: нові подробиці
Влада Франції готуються посилити заходи безпеки в країні в зв' язку зі стріляниною в Стразбурзі. Фото - Радіо Свобода

Збройний напад в центрі Страсбурга забрав життя трьох людей, ще 12 отримали поранення, 6 були у важкому стані.

Пізніше в лікарні помер ще 1 поранений, за останніми даними телеканалу BFMTV.

У даний час на піймання підозрюваного, який зумів втекти з місця події, кинуті всі правоохоронні органи. А влада Франції готуються посилити заходи безпеки в країні. Так, президент Франції Еммануель Макрон 12 грудня збере Раду безпеки на рівні міністрів, а 11 грудня він провів нараду в кризовому штабі МВС.

Глава французького МВС Крістоф Кастанер, який попрямував до Страсбурга за дорученням Макрона, оголосив про додаткову мобілізацію сил безпеки і нарощуванні присутності військових на вулицях французьких міст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіянин готував вибух у Німеччині

"Ми зараз знаходимося в процесі посилення операції" Віжіпірат "(антитерористична операція у Франції)", - зазначив Кастанер.

Підвищення рівня загрози в рамках плану "Віжіпірат" до надзвичайної загрози нападу має на увазі посилення прикордонного контролю і перевірки людей військовими патрулями, а також масштабну мобілізацію сил правопорядку.

Оголошений рівень загрози в цілому передбачає близько 300 різних заходів, хоча вводять їх на обмежений термін.

29-річний зловмисник влаштував стрілянину в трьох місцях Страсбурга: на перетині вулиць Гранд-Аркад і Домінікен, на вулиці Орфевр і на перетині вулиць Гран і Савон. Всі напади відбулися в безпосередній близькості від різдвяних ярмарків на торгових вулицях. Люди ховалися в магазинах і ресторанах. У лікарнях Страсбурга був введений екстрений план, який діє в разі терактів. Лише далеко за північ співробітники правоохоронних органів почали поступово евакуювати людей і відкривати доступ до житлових будинків. За даними МВС Франції, нападник є громадянином Франції, він уродженець Страсбурга. Вранці 11 грудня жандарми мали затримати чоловіка за підозрою в причетності до замаху на вбивство і до пограбувань. Як розповів водій таксі, на якому зник підозрюваний, чоловік був поранений після перестрілки з військовими.

Зараз ви читаєте новину «Стрілянина у Страсбурзі: нові подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути