Ексклюзиви
четвер, 14 грудня 2017 12:35

Стало відомо, хто зазнав найбільших збитків від антиросійських санкцій

Стало відомо, хто зазнав найбільших збитків від антиросійських санкцій
Фото twitter.com

Німеччина зазнала найбільших втрат в експорті через санкції ЄС, запроваджені щодо Росії через її агресію в Україні.

"Серед країн Заходу втрати Німеччини у торгівлі складають 40%, в той час як інші великі геополітичні гравці, такі як Велика Британія (7,9%), Франція (4,1%), США (0,6%) втратили набагато менше" - йдеться у дослідженні Інституту світової економіки в Кілі, повідомляє газета Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Зазначається, що середньомісячне падіння експорту у Німеччині складає 618 млн євро в порівнянні з сценарієм, за якого санкції відсутні.

За підрахунками дослідників, загальні втрати від санкцій лише в 2015 році склали 97 мільярдів євро. 61% цих втрат понесли російські компанії. Держави Заходу втратили від санкцій до 37,5 млрд євро, 90% з яких припадає на втрати європейських країн.

При цьому російські контрсанкції не мають значного впливу на торгівлю. Приблизно 90% втрат стосуються товарів, які не охоплені контрсанкціями. Як повідомляють дослідники, основною причиною падіння обсягів торгівлі є складні умови фінансування компаній, які торгують з Росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецький виробник вкотре програв російський суд.

У Росії планують разом із іншими країнами відповісти на російські санкції. Накладені санкції щодо Росії діятимуть, поки та не виведе свої сили з Донбасу та поверне Україні контроль над Кримським півостровом.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, хто зазнав найбільших збитків від антиросійських санкцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути