понеділок, 05 лютого 2018 12:46

Стало відомо, як РФ відповість на "кремлівську доповідь"

Стало відомо, як РФ відповість на "кремлівську доповідь"
Росія може здійснити певні ходи у відповідь на так звану "кремлівську доповідь". Фото: 112.ua

Росія може здійснити певні ходи у відповідь на "кремлівську доповідь" США.

За словами Сергія Рябкова, заступника керівника МЗС Росії, у Росії не прагнутимуть діяти строго дзеркально у цьому випадку. Не хочуть діяти на шкоду собі. Про це він розповів у коментарі виданню "Известия".

Зазначив: "Відповідати будемо, коли і якщо наш президент, наше керівництво, оцінивши сукупність факторів, прийде до висновку, що цей момент настав".

Як приклад відповіді на американські санкції російський дипломат назвав "розширення власних списків, в які включені найбільш антиросійськи налаштовані політичні, громадські та інші діячі в США". До такого переліку відніс і введення обмеження на чисельність американського персоналу, що працює в дипустановах США в Росії.

"Ми ще раніше призупинили дію трьох угод з США в ядерній сфері та офіційно повідомили Вашингтон про те, що це було зроблено у відповідь на недружню, фактично ворожу політику, яку проводила попередня адміністрація по відношенню до Росії. Тобто у нас вже була задіяна низка засобів та способів матеріальної реакції на такі кроки. І в нашому арсеналі подібного роду заходи залишаються. Але їх можливе застосування – предмет окремого політичного рішення. Воно якщо прийматиметься, то по всій сукупності обставин", – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наскок Обами перетворюється в тривалу облогу" - в Росії відреагували на анонс нових санкцій США

Міністерство фінансів США представило Конгресу "кремлівську доповідь". Документ включає 114 російських політиків і 96 наближених до Володимира Путіна олігархів, статки яких оцінюються у понад $1 млрд. Крім того, у "кремлівській доповіді" вказаний список підприємств, які мають частку держави понад 25% і виручку більше як $2 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, як РФ відповість на "кремлівську доповідь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути