пʼятниця, 30 жовтня 2020 13:26

США продали іранську нафту і зброю, щоб віддати гроші жертвам тероризму

США продали іранську нафту і зброю, щоб віддати гроші жертвам тероризму
Арешт і продаж іранських продуктів стали частиною передвиборної кампанії Дональда Трампа / Reuters

США продали нафту і зброю, вилучену в Ірану через санкції. Більшість отриманих коштів, понад $40 млн, віддали у фонд допомоги жертвам тероризму, який, на думку Америки, спонсорувала влада в Тегерані.

Офіційні особи з Державного департаменту і з Міністерства юстиції США заявили, що ВМС Америки провела в міжнародних водах найбільше в історії захоплення іранської нафти і зброї в кінці 2019-го і на початку 2020-го. Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран знову може продавати та купувати зброю

"Іран залишається провідною державою-спонсором тероризму і силою, яка займається дестабілізацією в світі", - заявив помічник генерального прокурора з національної безпеки США Джон Демерс.

Новини про арешти і продаж з'явилися незабаром після того, як Міністерство фінансів США оприлюднило санкції щодо 8 компаній, розташованих в Ірані, Китаї і Сінгапурі. Вони займалися торгівлею іранською нафтохімічною продукцією та зброєю. Ці компанії раніше потрапили під санкції влади США. Товари, які вони везли, арештували американські ВМС, і тепер їх продали з аукціонів.

Ці санкції стали останніми кроками кампанії адміністрації президента Дональда Трампа щодо максимального тиску на Іран і останніми з ряду антиіранських кроків. Продаж і передача коштів сталися за кілька тижнів до виборів в США. Америка оголосила нові економічні, банківські та енергетичні санкції проти Тегерана в кінці вересня.

Зараз ви читаєте новину «США продали іранську нафту і зброю, щоб віддати гроші жертвам тероризму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути