Ексклюзиви
понеділок, 18 грудня 2017 12:28

США оновлять європейські авіабази через російську загрозу

США оновлять європейські авіабази через російську загрозу
У бюджеті США на 2018 рік план витрат на оборону передбачає приблизно $214 млн для будівництва об'єктів в Ісландії, Норвегії та більшості країн Східної Європи. Фото: Svopi.ru

Сполучені Штати Америки планують витратити понад $200 млн на ремонт та будівництво військових об'єктів США в Європі у рамках постійної ініціативи із стримування російської агресії.

У бюджеті США на 2018 рік план витрат на оборону передбачає приблизно $214 млн для будівництва об'єктів в Ісландії, Норвегії та більшості країн Східної Європи, повідомляє Air Force Times.

Зазначається, що ці кошти є частиною Європейської ініціативи стримування (EDI), яка була започаткована через кілька місяців після російської анексії Криму та подальшого розвитку конфлікту на сході України.

Також відомо, що оновлення інфрастуктури необхідне для перекидання на військові бази літаків п'ятого покоління F-22 Raptor та F-35 Strike Fighter, які мають відслідковувати активність російських ВКС на Північному і Балтійському морях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конгрес США узгодив оборонний бюджет, в який входить $350 млн для України

Сполучені Штати Америки планують вкласти понад $14 млн на модернізацію в Ісландії авіабази, яка була законсервована ще після закінчення холодної війни. Пентагон прийняв рішення відродити свій форпост в Ісландії, бо в Балтійському і Північному морях активізувалися російські субмарини.

Зараз ви читаєте новину «США оновлять європейські авіабази через російську загрозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути