Ексклюзиви
четвер, 22 лютого 2018 10:50

США готують санкції проти РФ за втручання у вибори і кібератаки

США готують санкції проти РФ за втручання у вибори і кібератаки
У США розглядають нові санкції проти Росії у відповідь на втручання у вибори та кібератаки минулого року. Фото: weirdrussia.com

Адміністрація Дональда Трампа, президента США, розглядає нові санкції проти Росії у відповідь на втручання у вибори та кібератаки минулого року.

Про це у середу заявили троє високопоставлених чиновників Білого дому, відкидаючи критику щодо надто млявих дій у цьому питанні, повідомляє Reuters. Республіканці та демократи майже одноголосно прийняли новий законопроект про санкції проти Росії минулого літа. Вони критикували Трампа за те, що він не покарав Москву. Звинувачували у м'якому ставленні до свого російського колеги Володимира Путіна.

Звинувачення американських законодавців послідували за рішенням адміністрації Трампа в січні не оголошувати санкції проти Росії відповідно до нового закону.

На брифінгу для групи журналістів троє посадовців, які беруть участь у роботі над санкціями, розповіли, що процесс триває повільно з юридичних причин та не може бути прискорений у відповідь на критику. Однак не надали детальну інформацію про те, коли адміністрація президента США прийме рішення про санкції або які обмежувальні заходи будуть розглянуті.

"Процес щодо санкцій тривалий, він складний, він непривабливий. Але коли у нас будуть докази і ми будемо готові, ми запровадимо санкції", - запевнив один з чиновників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп визнав російське втручання в американські вибори

Посадовці заявили, що деякі санкції вже були накладені на дві російські компанії, згадані в обвинуваченні команди спецпрокурора Роберта Мюллера у справі про втручання Росії у вибори президента США 2016 року.

Окрім того, адміністрація розглядає заходи у відповідь на руйнівну кібератаку вірусу NotPetya минулого року.

Британські міністри заявили, що за кібератакою віруса-вимагача NotPetya, яка поширилася по всій Європі, стоять російські військові.
Уряд Великої Британії публічно звинуватив Росію в кібернападі, повідомляє ВВС. Гейвін Вільямсон, міністр оборони, заявив, що Росія "шматує книгу правил". Тому Велика Британія зобов'язана відповісти.

Зараз ви читаєте новину «США готують санкції проти РФ за втручання у вибори і кібератаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути