середа, 24 серпня 2022 07:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Шойгу втратив довіру Путіна: з'ясували, хто насправді керує армією РФ в Україні

Після першої фази повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну міністр оборони Росії Сергій Шойгу втратив довіру російського диктатора Володимира Путіна.

Командири військових угруповань в Україні тепер підпорядковуються безпосередньо Путіну, оминаючи в системі командування міністерство оборони РФ та начальника генерального штабу Валерія Герасимова, ідеться у звіті американського Інституту вивчення війни ISW за 23 серпня.

"Незалежні російські видання цитують анонімні джерела у російському генштабі, які заявили, що Шойгу втратив довіру Путіна після початкової провальної фази вторгнення в Україну, попри запевнення Шойгу про швидку перемогу", – йдеться у звіті аналітиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін з Шойгу взялись особисто ширити фейки про війну в Україні – РНБО

Тепер Путін взаємодіє безпосередньо з Олександром Лапіним, який курує центральне угруповання військ в Україні, а також командувачем Повітряно-космічних сил Росії Сергієм Суровікіним, що командує південним угрупованням військ.

"ISW не може перевірити достовірність цього звіту, але якщо він правдивий, то це свідчить, що Путін також обходить і Герасимова", – зазначають американські експерти.

Інші ключові висновки ISW за 23 серпня:

– російська влада розгортає сили безпеки в Луганській області у відповідь на зменшення підтримки війни та зростання небажання воювати серед луганчан;

– війська РФ здійснили обмежені наземні атаки на північний схід і південь від Бахмута, на північно-західній околиці міста Донецьк і на південний захід від Донецька;

– на півдні російські війська досягли обмежених успіхів на схід від Миколаєва та на північному заході Херсонської області;

– українські партизани гальмують російську окупаційну діяльність.

Автор: understandingwar.org
  Російські війська здійснили обмежені наземні атаки на північний схід і південь від Бахмута
Російські війська здійснили обмежені наземні атаки на північний схід і південь від Бахмута

На Південнобузькому напрямку російські окупанти продовжують зосереджувати зусилля на утриманні зайнятих районів та сковуванні дій Сил оборони.

Ворог завдав на півдні авіаційних ударів біля Потьомкиного та Лозового. Вів повітряну розвідку безпілотниками в районах населених пунктів Сухий Ставок та Велике Артакове.

Зараз ви читаєте новину «Шойгу втратив довіру Путіна: з'ясували, хто насправді керує армією РФ в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути