Ексклюзиви
четвер, 14 вересня 2023 11:25

Скільки ракет виробляє Росія: у ГУР спростували дані The New York Times

Скільки ракет виробляє Росія: у ГУР спростували дані The New York Times
Видання The New York Times повідомило, що Росія зараз виробляє більше ракет, ніж до повномасштабного вторгнення в Україну. Фото: prm.ua

У Головному управлінні розвідки Міноборони України спростували інформацію NYT про те, що Росія значно збільшила виробництво ракет.

За словами представника ГУР Андрія Юсова, РФ зараз не виробляє більше ракет, ніж до повномасштабного вторгнення, про що писало видання. Про це Юсов сказав в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

Хоча, за його словами, ворог намагається нарощувати виробництво зброї, в тому числі ракет, та переводити економіку на військові рейки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР вже півтора місяці постачає Росії снаряди ‒ Буданов

"Але поточні обсяги виробництва не дозволяють навіть близько повернутись до рівня запасів ракетного озброєння станом до повномасштабного вторгнення, до 24 лютого. І до таких обсягів ще довгий період повернутись не зможуть", ‒ сказав Юсов.

Він також додав, що загрози ракетних терористичних атак по енергетичній системі та цивільній інфраструктурі України зберігаються. Це є серйозним викликом для українських сил безпеки і оборони й предметом роботи для проукраїнської міжнародної коаліції.

"Безумовно, робота в цьому напрямку ведеться", ‒ додав Юсов.

Країна-агресорка Російська Федерація обійшла санкції та експортний контроль і збільшила виробництво ракет вище за довоєнний рівень. Про це повідомило американське видання The New York Times.

За оцінками посадовців Сполучених Штатів Америки, внаслідок санкцій РФ різко уповільнили виробництво ракет та іншого озброєння на початку війни у лютому 2022 року як мінімум на шість місяців. Але до кінця минулого року оборонно-промислове виробництво в РФ знову почало набирати обертів.

Зараз ви читаєте новину «Скільки ракет виробляє Росія: у ГУР спростували дані The New York Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути