пʼятниця, 11 червня 2021 07:55

Сьогодні починається саміт "Великої сімки": про що говоритимуть

Сьогодні починається саміт "Великої сімки": про що говоритимуть
Саміт G7 стартує сьогодні в Англії. Фото: REUTERS

Сьогодні, 11 червня, в англійському графстві Корнуолл стартує саміт "Великої сімки". Участь візьмуть лідери США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Італії, Канади та Японії.

Як гостей запросили представників Австралії, Індії, Південної Кореї та ПАР, пише ВВС.

Протягом трьох днів обговорюватимуть відновлення економіки після пандемії, геополітичні виклики, торгівлю та розвиток, загрози з боку РФ і Китаю. Більшість зустрічей саміту пройдуть за закритими дверима, але наприкінці країни опублікують спільне комюніке.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію в G7 поки що не кликатимуть - Білий дім

2021 року головою "Великої сімки" є Британія, тому саміт проходить на її території. Прем'єр-міністр Борис Джонсон також повідомив, що на саміті піднімуть тему медицини на тлі пандемії коронавірусу.

Глави країн G7 домовилися скоординувати відновлення своєї економіки після пандемії та забезпечити "надійні ланцюжки поставок" в майбутньому. США, Велика Британія, Канада, Франція, Німеччина, Італія та Японія прагнуть покласти край економічній скутості, викликаної спробами зупинити поширення вірусу.

Лідери G7 прихильні робити необхідне для забезпечення сильних і скоординованих глобальних заходів у зв'язку з кризою в галузі охорони здоров'я та пов'язаним з нею гуманітарним і економічним лихом. Готуються почати сильне і стійке відновлення.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні починається саміт "Великої сімки": про що говоритимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути