понеділок, 18 лютого 2019 11:46

Санкції проти Росії можуть бути прийняті в найближчі тижні - Могеріні

Санкції проти Росії можуть бути прийняті в найближчі тижні - Могеріні
Могеріні наголошує, що санкції проти Росії потрібні, щоб здійснити на неї тиск Фото: Gazeta.uz

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні наголошує, що санкції проти Росії потрібні, щоб здійснити на неї тиск.

Євросоюз приймає одностайне рішення з приводу нових санкцій проти Росії у зв'язку із захопленням українських моряків в районі Керченської протоки, заявила журналістам 18 лютого в Брюсселі Федеріка Могеріні, розповідає "Інтерфакс-Україна".

"Рішення може бути прийнято в найближчі пару тижнів", - сказала Федеріка Могеріні. Вона зазначила, що в Євросоюзі хотіли б бачити позитивні зміни в ситуації з боку РФ, проте в даний час цього не відбувається.

"Я з самого початку, завжди говорила, що мета санкцій - це не ввести їх назавжди, вони потрібні для чинення тиску, щоб ситуація змінилася", - додала Федеріка Могеріні.

"Ми не бачимо позитивних кроків, і ось чому країни-члени ЄС до теперішнього часу підтверджували свою готовність зберігати санкції", - заявила верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна теж вводить проти Росії санкції

Точну кількість людей, проти яких введуть санкції, поки не озвучили, але їх, імовірно, вісім. Йдеться про російських офіцерів, причетних до захоплення, і про суддів, які приймали рішення у справах проти українських моряків.

Захід в жодному разі не повинен дозволити РФ претендувати на акваторію навколо окупованого Криму, адже це означатиме визнання анексії українських територій і може створити нові конфлікти в інших точках світу.

Росія намагається анексувати Азовське море, а води поблизу півострова вважає своєю. Захід повинен реагувати на агресію РФ, адже в інакшому випадку це створить прецедент. Про це розповів колишній командувач сухопутними силами США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес в інтерв'ю "Голосу Америки".

Зараз ви читаєте новину «Санкції проти Росії можуть бути прийняті в найближчі тижні - Могеріні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути