Ексклюзиви
неділя, 17 лютого 2019 15:32

Росіяни знайшли плем'я однодумців: теж вірять Путіну

Росіяни знайшли плем'я однодумців: теж вірять Путіну
Демонстранти звернулися по допомогу до Москви. Фото: Главком

У столиці Гаїті Порт-о-Пренс проходять масові протести проти президента країни Жовенеля Моїза, якого демонстранти називають ставлеником США.

Напередодні активісти спалили прапор Сполучени Штатів, викрикуючи: "Геть американців, хай живе Путін!". Про це повідомляє Le Journal de Montreal.

Протести в Гаїті почалися 7 лютого. Як зазначається, активісти звернулися по допомогу у розв'язанні кризи до Москви, Каракаса і Пекіна.

"Ми хочемо заявити про остаточний розрив зі США, з нас досить американської окупації, ми так більше не можемо", – наголосив лідер мітингувальників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пора розходитись. Французи втомились від "жовтих жилетів" (опитування)

Протестувальники звинувачують президента Моїза в нездатності забезпечити громадян республіки життєво необхідними речами, а також у розтраті державних грошей. Через протести відбулися сутички між активістами і поліцією, яка застосувала світлошумові гранати і сльозогінний газ. За 10 днів мітингів у Гаїті загинули щонайменше 7 протестувальників, кілька десятків отримали поранення.

У свою чергу президент Моїза не планує йти з посади. Він заявив, що не віддасть Гаїті в руки наркодилерів, і закликав незадоволених перейти до діалогу заради припинення громадянської війни.

Водночас США відкликали з республіки всіх другорядних дипломатів і закликали своїх громадян утриматися від поїздок туди.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни знайшли плем'я однодумців: теж вірять Путіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути