четвер, 15 березня 2018 00:29

Росія вимагає доказів своєї провини в отруєнні Скрипаля

Росія вимагає доказів своєї провини в отруєнні Скрипаля
РФ не визнає своєї провини в отруєнні Скрипаля. Фото: Цензор.НЕТ

Постійний представник РФ при ООН Василь Небензя заявив, що Велика Британія повинна надати матеріальні докази російського сліду в отруєнні екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та пригрозив відповіддю Росії на ультиматум Британії.

"Від нас вимагають зізнатися в злочині протягом 24 годин. Ми не дозволимо розмовляти з нами мовою ультиматумів. Попереджаємо, все це не залишиться без відповіді. Ми вимагаємо пред'явити матеріальні докази російської причетності", - сказав Небензя на засіданні Ради безпеки ООН, передает "112 Україна".

Він звинуватив Лондон у "нагнітанні істерики" і "веденні інформаційної війни".

Крім того, представник Росії заперечує розробку "Новачка" в РФ, стверджуючи, що "хімічну формулу "Новачка" також знають британці й американці".

"Ми готові до розслідування, нам нема чого боятися і приховувати. Також пропонуємо звернутися до технічного секретарю ОЗХЗ (Організація із заборони хімічної зброї, - ред.) для проведення незалежного лабораторного аналізу", - сказав Небензя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отруєння Скрипаля: в Радбезі ООН зробили важливу заяву

Позицію Великої Британії підтримали більшість країн Радбезу ООН, лише Казахстан закликав не робити поспішних висновків до кінця розслідування.

Велика Британія звинуватила Росію в порушенні Конвенції ООН про заборону хімічної зброї, заявивши, що держава несе відповідальність за отруєння в Солсбері, вона не виконує Міжнародну конвенцію ООН про заборону використання хімічної зброї та порушує Статут ООН.

Зараз ви читаєте новину «Росія вимагає доказів своєї провини в отруєнні Скрипаля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути