Ексклюзиви
понеділок, 13 квітня 2020 09:52

Росія стала найбільшим постачальником коронавірусу до Китаю

Росія стала найбільшим постачальником коронавірусу до Китаю
З Росії до Китаю прибуває найбільше інфікованих Covid-19 людей. Фото: Reuters

Найбільшим джерелом інфікованих Covid-19 для Китаю зараз є Росія. Звідти до Китаю продовжують прибувати заражені коронавірусом люди.

В автономному регіоні Китаю Внутрішня Монголія виявили 34 інфікованих, які прибули з РФ, повідомляє Інтерфакс.

Протягом неділі 12 квітня у 34 громадян КНР, які прибули до Китаю через автомобільний пункт пропуску Забайкальск - Маньчжурія, діагностували коронавірусну інфекцію.

Ввечері того ж дня в автономному регіоні підбили підсумки сумної статистики. Підтвердили 115 завезених випадків зараження коронавірусом. З них 71 - з Росії, 22 - з Великої Британії, 19 - із Франції, 2 - із США, 1 - з Іспанії. Протягом попередніх 2 місяців випадків зараження коронавірусом у Внутрішній Монголії не реєстрували.

Раніше повідомлялося, що за минулу добу в північно-східній китайській провінції Хейлунцзян, що межує з РФ, коронавірус підтверджений ще у 49 громадян КНР, які прибули з Росії до міста Суйфеньхе в період із 31 березня. Таким чином, ранком понеділка загальне число підтверджених ввезених із РФ випадків захворювання в Хейлунцзяні сягнуло 247.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Такого не бачив за 6 років роботи" - у Москві "швидкі" стоять у кілометрових чергах до лікарень

За інформацією Шанхайського Комітету охорони здоров'я, в неділю коронавірус підтвердився ще у 9 пасажирів рейсу Аерофлоту SU208. Літак прибув у аеропорт Шанхая "Пудун" із Москви 10 квітня. Напередодні серед пасажирів того ж рейсу виявили 51 інфікованого громадянина КНР.

Китайська газета "Синьцзин бао" з'ясувала, що більшість інфікованих із цього рейсу працюють на так званому "китайському" ринку в московському районі Любліно.

Кількість інфікованих коронавірусом людей у світі досягла 1,77 млн, 108 тис. осіб померли. Найбільше померлих у США - 20 608 осіб. Кількість хворих - 529 951.

Тим часом МОЗ Росії порекомендувало використовувати розчин кухонної солі як ефективний засіб для профілактики коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Росія стала найбільшим постачальником коронавірусу до Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути