Ексклюзиви
вівторок, 20 червня 2017 02:17

Росія пригрозила збивати американські літаки

Росія пригрозила збивати американські літаки
Американський винищувач F/A-18E збив сирійський СУ-22. Фото: Главком

Російська сторона заявила, що не виключає ураження системою ППО американських літаків у Сирії, якщо вони перебуватимуть у зоні дій сирійських урядових сил, повідомляє американське видання The Washington Examiner.

"Будь-які повітряні цілі, в тому числі літаки й безпілотники Міжнародної коаліції, виявлені в місцях проведення операцій на захід від річки Євфрат російськими військово-повітряними силами, будуть супроводжуватися російськими наземними комплексами і літаками ППО в якості повітряних цілей", - навело видання заяву російського міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США недооцінює ядерну міць Росії - Путін

"Ми знаємо про заяву російської сторони. Ми не шукаємо конфлікту з будь-якої сторони в Сирії, крім ІДІЛ, але ми не вагатимемося, коли йтиметься про захист наших сил та наших партнерів, якщо вони опиняться під загрозою", - заявив у відплвідь офіційний представник Міністерства оборони США Джефф Девіс.

Новий виток напруження між Сполученими Штатами і Росією на рівні оборонних відомств виник після того, як у понеділок винищувач ВПС США F/A-18E "Супер Хорнет" збив сирійський Су-22. Він бомбив сили сирійської опозиції, яких підтримують Штати.

Після цього російська сторона заявила про припинення взаємодії з американськими силами та односторонній вихід з Меморандуму про безпеку польотів між РФ і силами Міжнародної коаліції.

Зараз ви читаєте новину «Росія пригрозила збивати американські літаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути