вівторок, 17 квітня 2018 14:19

"Росія та США підійшли до критичної межі, за якою - Третя світова" - експерт

"Росія та США підійшли до критичної межі, за якою - Третя світова" - експерт
Якщо Путін зазнає поразки від західної коаліції в Сирії, на Росію почнеться наступ по всіх лініях, вважає директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський. Фото: http://gordonua.com/

Після хімічної атаки в Сирії та в результаті ракетних ударів США і союзників по об'єктах, підконтрольних Башару Асаду, Володимир Путін і Захід підійшли до небезпечної лінії.

Із одного боку, в Кремля залишається лише один серйозний козир - ядерна зброя. Це ставить світ на межу великої війни. Про це "Апострофу" заявив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

"Що таке Росія і що таке Америка? Це різні вагові категорії. Вони можуть змагатися хіба що за розмірами території, і не більше. За ВВП різниця в десятки разів, за військовим бюджетом - теж, за військовою потужністю - там просто незрівнянні речі. Тільки ядерна зброя є єдиним козирем у рукаві у Путіна. І розвиток цієї ситуації призвів до того, що дві сторони підійшли до якоїсь критичної межі, за якою йде Третя світова війна".

З іншого боку, якщо Путін зазнає поразки від західної коаліції в Сирії, на Росію почнеться наступ по всіх лініях: економічній, фінансовій, інформаційній, вважає експерт.

"Росію почнуть тиснути, щоб вона у підсумку прийшла в ті межі, з яких вийшла. І тут можуть бути дві ситуації: або Росія піде на компроміс щодо Донбасу і Криму, або Путін розлютиться ще більше і влаштує останній пшик. Тобто почне якийсь наступ", - каже Микола Сунгуровський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антиросійська коаліція сформувалась і діє

"Почати наступ силами так званих армійських корпусів ДНР-ЛНР, які є на Донбасі, особливого ефекту не дасть. Україна вже має Збройні сили, які за своїм потенціалом переважають сили бойовиків. Якщо ж відкрито задіяти артилерію, ракетні війська і авіацію регулярних військ - це вже відкрита участь у конфлікті. Вона призведе до того, що Росію просто визнають стороною конфлікту і вона втратить право вето в Раді безпеки ООН. На це Путін навряд чи піде, якщо він вміє прораховувати кроки наперед".

У ніч на 14 квітня Велика Британія, США і Франція завдали високоточних ракетних ударів по об'єктах у Сирії, пов'язаних з хімічною зброєю. Головними цілями коаліції стали науково-дослідний центр у Дамаску, який пов'язують з виробництвом хімічної зброї, а також два склади хімічної зброї у провінції Хомс.

Зараз ви читаєте новину «"Росія та США підійшли до критичної межі, за якою - Третя світова" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути