Ексклюзиви
середа, 10 жовтня 2018 22:25

Російські ЗМІ назвали третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів

Російські ЗМІ назвали третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів
У Росії назвали третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів. Фото: Racurs

Третім підозрюваним в отруєнні колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії може стати росіянин Сергій Федотов.

В січні-лютому 2014 року він їздив до Чехії одночасно з Олександром Мішкіним, він же Петров, повідомляє "Фонтанка" без посилання на джерела інформації.

"Крім Праги, Києва, Мілана і Женеви Сергій Федотов мінімум три рази відвідав Лондон - у березні 2016-го, березні 2017-го та березні 2018-го. Останній раз він прибув до Великобританії 2 березня, як Петров і Боширов, але іншим рейсом, а полетів 4-го, в день замаху, разом із ними. Ця інформація була у Скотланд-Ярду з самого початку, але з якихось причин її було вирішено притримати. Про Бошарова і Петрова було зручно розповісти в одному "файлі", оскільки вони разом зафільмовані відеокамерами Солсбері та в аеропорту Гетвік, а Федотов пересувався автономно", - йдеться в матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тереза Мей звинуватила Росію в спробі захоплення інших держав

Журналісти впевнені, що Федотов підходить на роль третього підозрюваного.

"Номер його чинного паспорта на одну-дві цифри відрізняється від документів, виданих громадянам Росії, які місцем своєї реєстрації вказували Хорошевське шосе, 76, - штаб-квартиру Головного управління Генштабу Міноборони. Очевидно, що про Федотова рано чи пізно оголосять офіційно, а приватні розслідувачі, за каноном Петрова - Боширова, розкриють через публікації його справжні ім'я та біографію", - розповіли журналісти.

Поліція Великобританії назвала імена громадян Росії, підозрюваних в отруєнні - Олександр Петров і Руслан Боширов.

Розслідувачі Bellingcat і The Insider дізналися, що справжнє ім'я "Руслана Боширова" Анатолій Володимирович Чепіга. Він полковник ГРУ і герой Росії. "Олександр Петров" - це насправді Олександр Євгенович Мішкін, військовий лікар, співробітник ГРУ.

Зараз ви читаєте новину «Російські ЗМІ назвали третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути