четвер, 21 вересня 2017 11:59

РФ почала виводити військову техніку з Білорусі
7

Росія розпочала виведення військ і техніки з Білорусі після завершення спільних навчань "Захід-2017".

Наразі на залізничній станції "Верайци" перебувають близько 50 танків різної модифікації, більшість із них уже завантажені на платформи, пише Радіо Свобода.

За розповідями місцевих жителів, техніка з полігону, на якому проходили навчання, прибула своїм ходом увечері 20 вересня.

Російська військова техніка виїжджає з Білорусі
Фото: svaboda.org
Російська військова техніка виїжджає з Білорусі
Російська військова техніка виїжджає з Білорусі
Російська військова техніка виїжджає з Білорусі
Російська військова техніка виїжджає з Білорусі

Спільні російсько-білоруські навчання відбувалися на території Білорусі з 14 до 20 вересня. За офіційними даними, в Білорусі вони охопили сім полігонів і дві місцевості, в них взяли участь 10,2 тис. військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Російський льотчик без візитки Яроша - хріновий льотчик" - три аварії авіації РФ на "Захід-2017"

За словам президента Білорусі Олександра Лукашенка про виведення з країни російських військ після завершення військових навчань "Захід-2017" довіряти не можна, заявив генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, пише "ГОРДОН".

"Щоб ви розуміли, техніка протиповітряної оборони – це колективна зброя. І для її ефективної роботи потрібні злагоджені дії багатьох людей. Це дуже складна техніка, керування якою вимагає певного рівня інтелекту. Тому просто завезти до Білорусі військову техніку без російських фахівців не можна", - каже він.

В російському інформагенстві "Росбалт" вийшла стаття білоруського кореспондента Дениса Лавнікевича з заголовком - "Лукашенку вказали на "місце"?"

"Тепер можна сміливо припустити, що після завершення навчань відносини між Мінськом і Москвою якийсь час будуть досить прохолодними. Росія занадто яскраво продемонструвала несамостійність Білорусі в військово-політичних питаннях і її незначну значимість в регіоні в разі силового протистояння. Зрозуміло, що білоруське керівництво образилося: виходить, що в ході навчань Кремль просто використовував союзника як сателіта, щоб підкреслити власну військову міць. Після цього, виходить, європейцям просто нема про що вести переговори з офіційним Мінськом - тепер все виглядає так, що від Лукашенка в регіоні в питаннях безпеки реально нічого не залежить", - йдеться в статті.

З 14 по 20 вересня Росія і Білорусь проводять великі військові навчання на західних кордонах. Маневри двох армій викликали велике занепокоєння у сусідів Росії та Білорусі. Балтійські країни, Польща посилили свої армії військовими частинами НАТО. А Україна провела великі міжнародні навчання "Непохитна стійкість-2017".

Зараз ви читаєте новину «РФ почала виводити військову техніку з Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути