середа, 28 лютого 2018 13:22

Розвідка США знайшла докази втручання Росії у вибори

Розвідка США знайшла докази втручання Росії у вибори
Підтримувані Росією агенти порушили роботу виборчих систем та вебсайтів у сімох штатах США Фото: en.cyplive.com

Американська розвідка має докази того, що підтримувані Росією агенти порушили роботу виборчих систем та вебсайтів у сімох штатах: Алясці, Аризоні, Каліфорнії, Іллінойсі, Техасі, Флориді та Вісконсіні.

Це зробили ще до виборів 2016 року, проте спецслужби не повідомили про це керівництву штатів, повідомив телеканал NBC News, передає dw.com.

Президент Барак Обама в останні дні на посаді замовив звіт розвідки. Там підсумували місяці роботи та дійшли висновку, що у сімох штатах російські агенти втрутилися в роботу виборчих систем чи баз даних. Утім, усі чиновники на федеральному чи регіональному рівні заперечують, що результати голосування були якось змінені через російське втручання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримчан залякують за відмову прийти на президентськы вибори РФ

Міністерство національної безпеки та штати часто озвучували різні твердження щодо масштабу російського втручання на виборах 2016 року. Нещодавно Білий дім визнав, що Росія не лише намагалася втручатися, але й фактично втручалася у американські президентські вибори 2016 року.

Паралельно триває розслідування справи про імовірні зв'язки Дональда Трампа з Росією. Днями у ній з'явився новий фігурант - стало відомо про звинувачення, які висунув спецпрокурор Роберт Мюллер щодо 33-річного адвоката з Лондона Алекса ван дер Звана.

Зараз ви читаєте новину «Розвідка США знайшла докази втручання Росії у вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути