вівторок, 20 лютого 2018 07:49

Розповіли, як російський олігарх врятував Трампа

Розповіли, як російський олігарх врятував Трампа
Риболовлєв врятував Трампа від банкрутства. Фото: cnn.com

У неділю, 18 лютого, французька газета Journal du dimanche (JDD) опублікувала ексклюзивні дані про можливий зв'язок Дональда Трампа з російським мільярдером Дмитром Риболовлєвим.

Газета впевнена, що "американські слідчі, які шукають підтвердження російського втручання в процес обрання Дональда Трампа, можуть з часом відвідати Монако", де мешкає Дмитро Риболовлєв, "олігарх і колишній калійний магнат".

А також нагадує, що підозри американських слідчих викликає угода 2008 року, коли Риболовлєв за $ 95 млн купив у Дональда Трампа віллу в Палм-Біч (Флорида). Адже "ця угода дозволила американцеві отримати прибуток в розмірі 54 млн і уникнути банкрутства".

9 лютого 2018 Рон Уайден, сенатор від Демократичної партії, член комітету з фінансів Конгресу, направив запит до голови мінфіну США Стівену Мнушину, в якому зазначив, що "продаж нерухомості в Палм-Біч заслуговує на ретельне вивчення". Підкреслює, в 2004 році Дональд Трамп купив віллу за $ 41 млн, а в 2008-му, коли в США був розпал іпотечної кризи, продав в 2 рази дорожче.

Автор пише: "І саме в цей період, як вважають американські слідчі, була укладена секретна угода Трампа з Кремлем". А журналіст Люк Хардінг додав: "У ключові моменти своєї бізнес-кар'єри Трамп чудесним чином рятувався від розорення завдяки грошам, які приходили з колишніх країн СРСР".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втручання Росії у вибори США: Трамп прокоментував звинувачення

"Колишня дружина Риболовлєва, коли йшов їх шлюборозлучний процес, заявляла, що Дмитро дуже хотів купити цей будинок, хоча навіть жодного разу не зміг його побачити особисто", - стверджує Journal du dimanche. За даними газети, в ході своїх показань в Сполучених Штатах, екс-дружина Риболовлєва сказала, що після покупки він не прожив в будинку жодного дня.

Другою підозрілою обставиною газета називає той факт, що через 2 місяці після продажу вілли Дональд Трамп створює фірму на Кіпрі. Там в цей час і Риболовлєв розміщує майже усі свої статки. А в 2010 році Риболовлєв купує 9,7% капіталу Bank of Cyprus - головним акціонером якого незабаром стає американець Уілбур Росс. Зараз він є міністром торгівлі у Трампа.

Крім того, американські слідчі кажуть і про "кілька можливих рандеву Риболовлєва з Трампом і з його близькими". Стало відомо, що літаки Трампа і Риболовлєва протягом декількох годин були сусідами на злітній смузі аеропорту міста Шарлотт 3 листопада 2016 року. Відзначається: "І якщо Трамп прилетів туди для проведення передвиборної кампанії, то для російського олігарха це дивна зупинка". Також вивчені американськими слідчими схеми польотів бізнес-джета Риболовлєва демонструють його короткі зупинки в Лас-Вегасі, Бербанке (Каліфорнія) і Майамі рівно в ті моменти, коли там зупинявся Трамп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній радник Трампа погодився свідчити проти Манафорта

З 2016-му році яхта Риболовлєва "могла перетнутися з яхтою дочки і зятя Трампа на узбережжі Хорватії".

Білий дім запевняє, що Трамп і Риболовлєв ніколи не зустрічалися. Оточення російського бізнесмена також заперечує будь-які версії про махінації при покупці вілли у Флориді.

Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер висунув обвинувачення 13 росіянам, які працювали у "фабриці тролів" та ще двох організаціях у втручанні в вибори президента Сполучених Штатів.
Росіян звинувачують у змові з метою обдурити Сполучені Штати. Крім того, двох росіян зі списку обвинувачують у банківському шахрайстві, ще чотирьох – у крадіжці особистих даних інших людей.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, як російський олігарх врятував Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути