Ексклюзиви
неділя, 05 лютого 2023 11:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін на початку вторгнення запевняв, що не вбиватиме Зеленського – експрем'єр Ізраїлю

Путін на початку вторгнення запевняв, що не вбиватиме Зеленського – експрем'єр Ізраїлю
Президент Росії Володимир Путін у березні 2022 року приймав у Москві експрем'єра Ізраїлю Нафталі Беннета. Фото: facebook.com/MIDRussia

Російський диктатор Володимир Путін у березні торік пообіцяв експрем'єр-міністру Ізраїлю Нафталі Беннету не вбивати президента Володимира Зеленського.

Баннет спілкувався з Путіним упродовж 3 год. у Москві, куди прибув з візитом. Деталі тієї розмови експрем'єр Ізраїлю розкрив у великому інтерв'ю, яке проаналізувало видання The Times of Israel.

За наявною інформацією, Беннет прибув до Москви 5 березня. Тоді вже минув понад тиждень від моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Беннета цікавило, чи не планує Путін убити Зеленського. На що диктатор заявив, що нібито робити цього не збирається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готувала замахи на Буданова та Резнікова – СБУ

"Я знав, що Зеленський перебуває під загрозою, в сховищі... Я сказав йому (Путіну. – Gazeta.ua): "Ти збираєшся вбити Зеленського?". Він сказав: "Я не вбиватиму Зеленського", – зауважив експрем'єр.

Він стверджує, що після цього діалогу з Путіним одразу ж зателефонував президентові України.

"Сказав йому: "Я щойно прийшов із зустрічі, він не збирається вас вбивати". Він запитав мене: "Ти впевнений?". Я сказав — 100 відсотків. Через 2 години Зеленський пішов до свого кабінету і зробив у кабінеті селфі, сказавши: "Я не боюся". Ось і все", – стверджує Беннет.

Від початку повномасштабного вторгнення Володимира Зеленського намагалися вбити п'ять разів. Всі спроби здійснили наприкінці лютого та початку березня, заявив секретар РНБО Олексій Данілов у червні торік.

Українська влада має план "Б", якщо російським військовим вдасться успішно виконати замахи на керівництво України, передусім на президента.

Із завданням убити Зеленського Кремль відправив два угруповання – найманців ПВК "Вагнера" і кадировських спецпризначенців. Замахи зірвалися через дії співробітників ФСБ, які виступають проти війни, за даними ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Путін на початку вторгнення запевняв, що не вбиватиме Зеленського – експрем'єр Ізраїлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути