Ексклюзиви
понеділок, 18 грудня 2023 08:52

Путін хоче структурної та ідеологічної поразки НАТО - ISW

Путін хоче структурної та ідеологічної поразки НАТО - ISW
Російський диктатор Володимир Путін хоче ослабити НАТО. Фото: slovoidilo.ua

Москва націлена змусити НАТО відмовитися від своїх основних принципів.

В Кремлі хочуть досягати своїх цілей шляхом територіальних завоювань та встановлення впливу на інші держави. Про це йдеться у новому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

Зокрема, 17 грудня, російський диктатор Володимир Путін заявив про свої довгострокові плани щодо НАТО. Він намагається створити умови для послаблення глобальної влади Альянсу.

Путін регулярно висловлює неприязнь до НАТО та закликає до формування "багатополярного світового порядку", в якому Росія матиме можливість ветувати ключові глобальні рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський військовий звинуватив Путіна у брехні - ISW

Аналітики припускають, що Путін намагатиметься використовувати гібридну війну для послаблення Заходу та його позицій.

"Мета на десятиліття для Путіна полягає в тому, аби створити умови, за яких НАТО підірве свою власну глобальну владу. Для цього в його планах є забезпечення структурної та ідеологічної поразки НАТО, щоб Альянс не зміг протистояти майбутнім викликам з боку Росії", - йдеться у повідомленні.

Заяви Путіна також свідчать про те, що він продовжує вірити у "вищість Росії над Заходом" протягом останніх двох десятиліть. Водночас його висловлювання щодо України демонструють "максималістський підхід" до досягнення "стратегічних цілей".

Становище Путіна відображає його переконання в тому, що Сполучені Штати нібито є "слабшою силою", що може спричинити загрозу для НАТО. Російський диктатор неодноразового сам погрожував покласти край "гегемонії США".

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін заявив, що у Фінляндії через вступ до НАТО будуть проблеми.

Він сказав, що "усі суперечки, зокрема й територіального характеру, в середині XX століття давно вирішені". Також заявив, що між РФ і Фінляндією були "найдобріші та сердечні відносини", а "тепер будуть проблеми".

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче структурної та ідеологічної поразки НАТО - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути