Ексклюзиви
четвер, 21 грудня 2017 08:03

Продаж летальних озброєнь Україні від США: нічого нового

Продаж летальних озброєнь Україні від США: нічого нового
Ліцензія поширюється на напівавтоматичну і автоматичну вогнепальну зброю, включаючи зброю 50-го калібру Фото: wikimedia

Адміністрація президента США Дональда Трампа схвалила продаж летальної оборонної зброї Україні, але поки що мова про Javelin не йде.

Україна купувала невеликі кількості цих видів зброї протягом кількох років як до, так і після російської анексії Кримського півострова в 2014 році, каже прес-секретар Держдепартаменту Гетер Науерт.

Департамент повідомив Конгресу про рішення 13 грудня, сказала Науерт, додавши, що уряд США не продає зброю безпосередньо Україні, а дозволяє Києву купувати у виробників США, пише Reuters.

"За попередніх двох адміністрацій уряд США схвалював експортні ліцензії для України, тож тут нічого нового", - сказала Науерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США може скоротити фінансування країн ООН через Єрусалим

Ліцензія поширюється на напівавтоматичну і автоматичну вогнепальну зброю, включаючи зброю 50-го калібру. Вона включає в себе бойові кулемети, глушники, військові приціли і полум'ягасники, а також запчастини.

Науерт заявила, що уряд США не затверджував пряме надання Україні летальної оборонної зброї, але і не виключила таке рішення в подальшому. Американські експортери можуть подати заявку на прямі комерційні ліцензії на продаж в будь-який час, і вони будуть розглянуті Держдепартаментом в кожному конкретному випадку, сказала вона.

Державний департамент схвалив комерційну ліцензію, що дозволяє експорт снайперських систем Model M107A1, боєприпасів і пов'язаних з ними комплектуючих і аксесуарів в Україну на суму $41,5 млн. При цьому про експорт більш важкої зброї, запитуваної українським урядом, такої як протитанкові ракети Javelin, не йшлося.

Зараз ви читаєте новину «Продаж летальних озброєнь Україні від США: нічого нового». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути