Ексклюзиви
вівторок, 19 травня 2020 07:43

Припинить фінансування та покине організацію: Трамп пригрозив ВООЗ і поставив умову

Припинить фінансування та покине організацію: Трамп пригрозив ВООЗ і поставив умову
Президент США Дональд Трамп заявляє, що назавжди припинить фінансування ВООЗ та перегляне членство США в організації, якщо та не виконає його умови. Фото: REUTERS

США назавжди припинять фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та переглянуть членство країни в організації, якщо та не виконає їхні умови.

Про заявив президент США Дональд Трамп. Відповідну заяву оприлюднив на своїй сторінці у Twitter увечері 18 травня.

Американський президент заявив, що у ВООЗ є 30 днів на те, щоби виконати усі вимоги США, однією з яких є "демонстрація повної незалежності" організації від Китаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідери 2 світових держав погодилися з необхідністю реформувати ВООЗ

"Я не можу дозволити американським платникам податків продовжувати фінансувати організацію, яка настільки очевидно не відповідає інтересам Америки", - заявив президент у листі.

За словами Трампа, розслідування Вашингтону підтвердило серйозні побоювання, які президент "озвучував минулого місяця", коли тимчасово призупинив фінансування установи. У документі, зокрема, зазначено, що Білий дім виявив "неодноразові помилки" в реакції ВООЗ на пандемію Covid-19. Також очільник Штатів висловив сумніви щодо неупередженої обробки організацією даних, котрі вона отримує з КНР. Як раніше заявляв, що установа "орієнтована на Китай".

Президент США Дональд Трамп раніше заявляв, що США припиняють фінансування ВООЗ на час розслідування "приховування поширення коронавірусу та помилки в реагуванні на нього". Трамп наголосив, що ВООЗ не змогла вчасно отримати прозору інформацію, обробити та поділитися нею в належний спосіб.

Зараз ви читаєте новину «Припинить фінансування та покине організацію: Трамп пригрозив ВООЗ і поставив умову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути