Ексклюзиви
вівторок, 20 лютого 2018 14:20

Пожежник врятував жінку, яка впала у кратер вулкана

Пожежник допоміг врятувати життя жінки, яка потрапила в кратер активного вулкана.

33-річний Джон Конвей підскочив на допомогу жінці, коли вона впала з оглядового майданчика під час подорожі до вершини гори Батур на Балі, Індонезія. У той момент чоловік був на святкуванні власного дня народження, пише ВВС.

Зазначається, що бірмінгемський пожежник витратив більше 6 годин на піклування за цією жінкою. А потім допоміг нести її 1,7 км вниз з вулкана. Пан Конвей сказав: "Враховуючи стан, в якому ми її знайшли, і ступінь її поранень, це чудо, що вона вижила". Та додав: "Вона була явно у дуже поганому стані, мала сильну кровотечу і стала посиніла".

Автор: ВВС
  Джон Конвей допоміг врятувати життя жінки
Джон Конвей допоміг врятувати життя жінки

Попри те, що у нього були лише вологі серветки, тканина і стрічки, провів 30 хвилин, намагаючись спинити кровотечу. Потім приєдналася медсестра Дорина Агаче з Дубліна. Каже: "Це було величезне полегшення. Ми обидва відскочили один від одного, переконавшись, що вона залишається при свідомості, і її стан не погіршиться протягом наступних шести-семи годин".

Попутники дали жінці одяг, щоб тримати її в теплі. А також утворили живий ланцюг, щоб витягнути її з кратера на ношах, що зайняло годину. Після чого вони ще 5 годин спускалися до підніжжя вулкана.

Автор: ВВС
  Попутники утворили живий ланцюг, щоб витягнути жінку з кратера
Попутники утворили живий ланцюг, щоб витягнути жінку з кратера

Конвей та Агаче поїхали з жінкою до лікарні. Там виявили тріщину у хребті, переломи ребер і серйозну травму голови. Жінка досі перебуває у лікарні. Конвей з нею контактує та запевняє: "Навіть зараз я все ще переживаю ці події, оскільки це було нереально".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли супервулкан, який може вбити 100 млн осіб

Жителі Неаполя опинились у небезпеці через вулкан Кампі Флегрей. Італійські вулканологи зафіксували, що вулкан, останнє виверження якого було 1538 року, прокинувся.
Дослідники помітили інтенсивні процеси у вулкані: магма і розжарені гази починають підніматися із надр.

Зараз ви читаєте новину «Пожежник врятував жінку, яка впала у кратер вулкана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути