Ексклюзиви
неділя, 25 березня 2018 21:15

Пожежу в Кемерово загасили: усі подробиці трагедії

Пожежу в Кемерово загасили: усі подробиці трагедії
Пожежа в торговому центрі в російському Кемерово. Фото: ТАСС

Пожежу у ТЦ "Зимняя вишня" у російському місті Кемерово, не можуть ліквідаувати. Повідомляється по нові точки займання на 3 та 4 поверху по всьому периметру. Кількість загиблих зросла до 64.

Число жертв пожежі зросла до 64, повідомив глава МНС Володимир Пучков. За його словами, тіла шести загиблих залишаються під завалами, повідомляє ВВС.

Раніше слідчий комітет оголосив про 56 загиблих. До того називалася цифра 48. Тіла 19 з них уже відправили на судово-медичну експертизу. 12 чоловік перебувають у лікарні, повідомляла Газета.ru з посиланням на МНС.

"Виявлено тіла 40 осіб. У будівлі залишаються близько 29-30 чоловік. Імовірність вижити у них при такій пожежі вкрай мала", - заявляло раніше джерело у Слідчому комітеті.

Всього медична допомога надана 50 постраждалим, 43 людини - госпіталізовані.

Причиною пожежі у ТЦ в Кемерово може бути несправна електропроводка.

"Фахівці вже почали вивчати можливі версії події. Найбільш ймовірними на початковому етапі вважають порушення при монтажі та обслуговуванні електромереж в будівлі торгового центру. Вони могли не витримати підвищеного навантаження і, можливо, не мали високого ступеня захисту від перепадів напруги", - підкреслили у службах технічного нагляду регіону.

"Версія підпалу також буде розглянута, проте пріоритетною вона поки не є. Також буде вивчено стан протипожежної системи будівлі, включаючи сигналізацію, датчики диму, протипожежне обладнання та стан шляхів евакуації", - наголосили у відомстві.

Перед цим віце-губернатор Володимир Чернов заявив, що пожежа почалася в дитячій батутними кімнаті, куди хтось із дітей приніс запальничку.

"Попередня версія - що у кого-то з дітлахів була запальничка, попередня версія - у батутній кімнаті займання почалося з поролону в батутному басейні, який спалахнув, як порох", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що під час пожежі в кемеровському торговому центрі "Зимова вишня" загинули 37 людей.

Тіла 13 людей було знайдено рятувальниками у кінозалі.

Зниклими безвісти під час пожежі в ТЦ "Зимова вишня" в Кемерово вважаються 69 осіб. Серед них 40 дітей.

Раніше повідомлялося про 35 осіб, яких не можуть відшукати родичі.

Біля палаючого торгового центру зібралися кілька десятків родичів загиблих, постраждалих і зниклих безвісти, які вимагають прибуття на місце мера міста. Також вони вимагають відповіді від влади, чому не працювала сигналізація, а також хочуть, щоб їм розповіли про хід рятувальних робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди вистрибували з вікон - очевидці розповіли про масштабну пожежу

Також відомо, що близько 200 тварин з контактного зоопарку на третьому поверсі будівлі, ймовірно, загинули.

Пожежа у торгово-розважальному центрі в Кемерово почався вдень 25 березня. Займання виникло на четвертому поверсі, де розташовані кінотеатр та дитячі ігрові майданчики. З торгового центру були евакуйовані 100 відвідувачів і співробітників комплексу.

Зараз ви читаєте новину «Пожежу в Кемерово загасили: усі подробиці трагедії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути