четвер, 09 квітня 2020 09:34

Останній суперник Трампа: "найлівіший" з кандидатів у президенти США відмовився від виборчих перегонів

Останній суперник Трампа: "найлівіший" з кандидатів у президенти США відмовився від виборчих перегонів
Берні Сандерс (справа) поступився місцем Джо Байдену (зліва) на майбутніх виборах президента США. Фото: Reuters

Демократ-соціаліст Берні Сандерс зняв свою кандидатуру з праймеріз Демократичної партії на користь колишнього віцепрезидента Джо Байдена.

У листопаді 2020 року в США пройдуть вибори президента. Зараз же там відбувся праймеріз. Останній можливий кандидат, "демократ-соціаліст" Берні Сандерс зняв свою кандидатуру. Це означає, що конкурентом нинішнього президента Дональда Трампа стане колишній віцепрезидент, 77-річний Джо Байден, пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори президента в США: Байден лідирує на праймеріз у ще двох штатах

Решта кандидатів, у тому числі мільярдер Майкл Блумберг, вже знялися на користь Байдена. Причини зняття кандидатури Сандерсом не пояснюються, але на початку березня агрегатор політичних прогнозів Fivethirtyeight низько оцінив його можливість перемогти. Особливо після перемоги Байдена у багатьох штатах.

Партійні вибори (праймеріз) в США пройшли в шести штатах 10 березня. Виборці визначають, хто стане суперником чинного президента-республіканця Дональда Трампа від Демократичної партії на виборах 3 листопада.

На даний момент Байден зі значним відривом перемагає в трьох штатах: Мічигані (52,8% проти 37,8% у Сандерса), Міссісіпі (81% проти 14,8%) і Міссурі (60,1% проти 34,5%) . В Айдахо Байден близький до перемоги: він набирає 47,2% проти 41% у Сандерса після підрахунку 68% голосів.

Зараз ви читаєте новину «Останній суперник Трампа: "найлівіший" з кандидатів у президенти США відмовився від виборчих перегонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути