субота, 17 листопада 2018 06:06

Після запеклих торгів з молотка продали королівський кулон за $36 млн

Дорогоцінний кулон, прикрашений перлиною та діамантом, який належав сумнозвісній королеві Франції Марії-Антуанетті продали на аукціоні за 36 мільйонів доларів.

Автор: 24.kz
  Дорогоцінний кулон королеви Франції Марії-Антуанетті продали на аукціоні за  млн
Дорогоцінний кулон королеви Франції Марії-Антуанетті продали на аукціоні за млн

Аукціонний будинок Sotheby's каже, що це рекордна ціна за перли, пише bbc.

Головний лот женевського аукціону пішов з-під молотка після запеклих торгів, під час яких його ціна зросла на 2 мільйони доларів.

Коштовності були частиною великої колекції ювелірних виробів, які продала королівська династія Пармських Бурбонів. Деякі з дорогоцінностей ніхто не бачив останні 200 років.

У Sotheby's заявили, що вважають продані у середу в Женеві лоти "однією з найважливіших королівських ювелірних колекцій, яку коли-небудь виставляли на продаж".

"Ці надзвичайні коштовності дозволяють нам уявити, яким життям століття тому жили їхні власники", - сказала заступник директора аукціону Даніела Масцеті.

Image caption Кулон Марії-Антуанетти висить на намисті, яке складається із 119 натуральних перлин.

Серед лотів також кольє із перлами та діамантами, пара діамантових сережок та обручка Марії-Антуанетти з ініціалами MA, всередині якої зберігають пасмо її волосся.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рідкісний рожевий діамант уперше продали з аукціону

Серед лотів також були коштовності короля Франції Карла X, ерцгерцогів Австрії та князів Парми. Зокрема, на продаж виставили діамантову тіару.

Всю колекцію продали більш ніж за 53 мільйони фунтів стерлінгів.

Марія-Антуанетта була австрійською принцесою до того, як вийшла заміж за короля Франції Людовика XVI. Її ненавиділи за екстравагантний спосіб життя у роки, що передували Французькій революції, коли багато французів ледь могли собі дозволити прогодувати родини.

Вона потайки вивезла свої ювелірні коштовності до родини в Австрію, перед невдалою спробою втекти з Франції разом з Людовиком XVI та їхніми дітьми. В 1793 році у віці 37 років її стратили.

Зараз ви читаєте новину «Після запеклих торгів з молотка продали королівський кулон за $36 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути