середа, 03 серпня 2016 05:20

Спроба перевороту обійшлася Туреччині в $100 млрд

Спроба перевороту обійшлася Туреччині в $100 млрд
Фото: Із відкритих джерел

Спроба перевороту обійшлася Туреччині в 100 млрд доларів.

Як передає "Російська служба BBC", про це заявив міністр митниці та торгівлі Булент Тюфенкчі.

"Літаки, вертольоти, зброя, будівлі: 300 млрд лір (100 млрд доларів)", - заявив Тюфенкчі в бесіді з газетою Hurriyet у вівторок, говорячи про руйнування в ході зіткнень в ніч перевороту.

За словами Тюфенкчі, після спроби перевороту кілька зарубіжних компаній вже відмовилися від роботи в Туреччині. Також ситуація в країні позначилася на настроях потенційних зарубіжних інвесторів.

"Путчисти перетворили Туреччину в країну третього світу. (...) Вони (інвестори) перестали приїжджати, коли побачили фотографії танків, що їдуть по вулицях, і зруйнованої будівлі парламенту," - заявив міністр.

Проте, сказав він, у цілому економіка країни не дуже постраждала. "Показники головної фондової біржі знизилися в обмеженому обсязі. Ми не бачимо необхідності переглянути наш прогноз щодо зростання експорту", - заявив Тюфенкчі.

Нагадаємо, 16 липня в Туреччині була здійснена спроба військового перевороту, проте влада країни зуміли придушити путч. Згідно з останніми даними, в результаті зіткнень загинули 246 осіб, не враховуючи путчистів, 2185 людей поранені.

За підозрою в причетності до спроби перевороту затримані і тимчасово відсторонені від посад понад 60 тис. осіб. Серед них понад 9 тис. поліцейських, 3 тис. суддів, а також викладачі вузів і понад півтори тисячі деканів. Були закриті понад 2 тис.і організацій.

Зараз ви читаєте новину «Спроба перевороту обійшлася Туреччині в $100 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути