середа, 20 грудня 2017 16:03

Польща продовжить судову реформу, попри санкції ЄС

Польща продовжить судову реформу, попри санкції ЄС
Польський уряд продовжить здійснювати розпочату судову реформу. Фото: espreso.tv

Збігнєв Зьобро, міністр юстиції Польщі, вважає рішення Європейської комісії розпочати санкційну процедуру проти Польщі політичним та сказав, що уряд продовжить здійснювати розпочату судову реформу.

Як повідомляє "Європейська Правда", про це він заявив, реагуючи на схвалене у середу рішення ЄК. А також підкреслив, що Польща є правовою державою і повинна продовжити розпочату реформу, незважаючи на тиск Європейського Союзу.

Він переконує: "Політика відбувається у Польщі, політика відбувається у Європейському Союзі. Цей уряд послідовно проводить політику у сфері інтересів. Це рішення змінює тільки те, що ми маємо ефективно закінчити те, що ми вже почали".

Зьобро запевнив, що усі рішення, які є у законах про Національний судовий реєстр та Верховний суд, також існують в інших країнах ЄС. Тому це вказує на те, що сьогоднішній крок Європейської комісії "має політичний присмак".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сербія не введе санкції проти Росії через анексію Криму

Єврокомисія (ЄК) прийняла рішення ввести санкції проти Польщі. Брюссель вдався до тиску на країну через суперечливу судову реформу, котра відбулася влітку 2017 року. Закон "Про суди загальної юрисдикції" надав міністрові юстиції право призначати і звільняти голів судів загальної юрисдикції в країні.

Зараз ви читаєте новину «Польща продовжить судову реформу, попри санкції ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути