середа, 24 жовтня 2018 10:39

Планують вбити 2 тис. бегемотів

Планують вбити 2 тис. бегемотів
У Національному парку Південна Луангва 13 тисяч бегемотів. В уряді Замбії заявили, що планують вбити 2 тис. через те, що парк не розрахований на таку кількість тварин. Фото з відкритих джерел.

У Замбії уряд планує знищити 2 тис. бегемотів. Там вважають, що їхня кількість загрожує екосистемі. Захисники тварин кажуть, що це незаконно. Про це повідомили у британській прес-службі Reuters.

Зараз у Національному парку Південна Луангва 13 тис. бегемотів. Міністр туризму Замбії Чарльз Банда стверджує, що даний парк розрахований лише на 5 тис. тварин. Саме тому уряд вирішив знищити 2 тис. тварин, йдеться у повідомленні.

В уряді розповіли, що бегемоти живуть у річці Луангва на території Національного парку. Води в ній не вистачає для такої кількості тварин. А переміщати бегемотів до інших районів країни для уряду Замбії занадто дорого.

Як сказав міністр туризму, якщо не скоротити чисельність популяції бегемотів, екосистема району може опинитися під загрозою.

Як повідомили у прес-службі Reuters, це вже не перше вбивство бегемотів у Замбії. 2016-го за наказом уряду розстріляли тварин. Тоді британська компанія Born Free протестувала проти знищення тварин і назвала розстріл трофейним полюванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мавпи закидали пенсіонера цеглинами

Представники Born Free заявили, що і тепер Замбія не представила обґрунтованих наукових доказів, які б доводили, що в Луангві надто багато бегемотів.

Також там пояснили, що вибірковий відстріл бегемотів стимулює розмноження та призводить до збільшення популяції.

Один із зоопарків американського штату Орегон оприлюднив серію рентгенівських знімків своїх вихованців. Рентген тваринам проводили у межах планового медогляду. Передає британська інформаційна служба ВВС.

Зараз ви читаєте новину «Планують вбити 2 тис. бегемотів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути