пʼятниця, 04 серпня 2023 11:00

Переворот у Нігері: президент країни застеріг світ від впливу РФ

Переворот у Нігері: президент країни застеріг світ від впливу РФ
Президент Нігеру закликає світ допомогти уникнути впливу РФ. Фото: eastnews.ua

Президент Нігеру Мохамед Базум, якого унаслідок держперевороту утримують військові, закликав міжнародну спільноту допомогти відновити у країні конституційний порядок.

Увесь центральний регіон Сахелю може потрапити під вплив Росії, написав він у своєму зверненні в The Washington Post.

"У цю скрутну для нас годину я закликаю уряд Сполучених Штатів Америки та всю міжнародну спільноту допомогти відновити конституційний лад у Нігері. Боротьба за наші спільні цінності, включаючи демократичний плюралізм і повагу до верховенства права, є єдиним способом досягти сталого прогресу в боротьбі з бідністю та тероризмом. Народ Нігеру ніколи не забуде вашої підтримки у цей ключовий момент історії", – заявив Базум.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США евакуюють співробітників посольства через держпереворот у Нігері

Увесь центральний регіон Сахелю може потрапити під вплив РФ через приватну військову компанію "Вагнер", жорстокий тероризм якої був продемонстрований під час війни проти України.

"Боко Харам" та інші терористичні рухи обов'язково скористаються нестабільністю Нігеру, використовуючи нашу країну як плацдарм для нападу на сусідні держави та підриву миру, безпеки та свободи в усьому світі", – наголосив президент Нігеру.

Унаслідок дій 26-27 липня влада в Нігері захоплена військовими. Вони контролюють ключові адміністративні будівлі у столиці Нігеру – місті Ніамей. Військові взяли в полон президента Нігера. Їхні прихильники засуджують Францію та Захід.

Влада в країні захоплена військовими, які контролюють ключові адміністративні будівлі у столиці Нігеру. Ситуацією стурбовані не лише сусідні держави. Лідери багатьох країн закликали бунтівників звільнити президента Мохамеда Базума та повернутися до демократичних принципів.

Бунтівні військові, які взяли в полон президента Нігера, схоже, зміцнюють контроль над країною. Сотні їхніх прихильників вийшли на вулиці Ніамея: вони закликають Росію втрутитися у те, що відбувається.

Україна рішуче засудила державний переворот у Нігері.

Зараз ви читаєте новину «Переворот у Нігері: президент країни застеріг світ від впливу РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути