Ексклюзиви
пʼятниця, 25 грудня 2020 14:41

Папа закликав країни ділитися вакцинами

Папа закликав країни ділитися вакцинами
Папа Франциск / Reuters

Папа Франциск у різдвяному посланні закликав країни ділитися вакцинами проти Covid-19.

Папа передав традиційне послання "Місту і світу" з трибуни всередині Ватикану, а не з центрального балкону базиліки святого Петра. Про це пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа коронував Карла Великого титулом імператора

Підкреслюючи, що здоров'я - міжнародна справа, папа розкритикував так званий вакцинний націоналізм, який, за побоюваннями ООН, посилить пандемію, якщо бідні країни отримають вакцину в останню чергу.

"Нехай Син Божий оновить в політичних і державних лідерів дух міжнародної співпраці, починаючи з охорони здоров'я, щоб всі отримали доступ до вакцин і лікування. Перед лицем проблеми, яка не знає кордонів, не можемо зводити мури. Усі ми в одному човні. Різдво - перш за все пора, щоб допомогти іншим, бо сам Ісус народився вигнанцем. Хай віфлеємське дитя допоможе нам бути щедрими, співчутливими і корисними щодо тих, хто вразливий, хворий, безробітний чи зазнає труднощів через економічні наслідки пандемії, а також щодо жінок, які постраждали від домашнього насильства в місяці ізоляції", - сказав папа.

В Італії на різдвяний період діє суворий карантин. Обмеження означають, що люди не можуть зараз відвідувати Ватикан і релігійні церемонії, які перенесли в закриті приміщення.

Франциск закликав також до миру і примирення в Сирії, Ємені, Лівії, Нагірному Карабасі, Південному Судані, Нігерії, Камеруні та Іраку, які планує відвідати на початку березня. Він попросив світових лідерів допомогти тим, хто страждає від гуманітарних криз чи стихійних лих в Буркіна-Фассо, Малі, Нігері, на Філіппінах та у В'єтнамі.

Зараз ви читаєте новину «Папа закликав країни ділитися вакцинами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути