пʼятниця, 16 березня 2018 15:02

Отруїти Скрипаля наказав Путін - Британія

Отруїти Скрипаля наказав Путін - Британія
Боріс Джонсон вважає, що наказ отруїти Скрипаля міг віддати особисто Путін

Очільник британського МЗС Борис Джонсон заявив, що наказ на застосування "Новачка" проти Сергія Скрипаля та його доньки Юлії міг віддати особисто Володимир Путін.

Міністр закордонних справ заявив, що саме президент Росії несе пряму відповідальність за напад, а не Кремль в цілому, повідомляє Мirror.

"Ми вважаємо надзвичайно ймовірним, що це було його рішення застосувати нервово-паралітичний газ на вулицях Британії, Європи вперше з часів Другої світової війни", - заявив він.

Джонсон додав, що Британія немає нічого проти російського народу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отруєння Скрипаля: британські журналісти висунули неочікувану версію

Тим часом міністр МЗС Сергій Лавров відповів на заяву міністра оборони Британії Гевіна Вільямсона. Той порадив Росії, замість того, щоб готувати заходи у відповідь, "стулити пельку і відійти". Лавров прокоментував, що Вільямсон намагається привернути увагу. "Можливо, йому для іншого бракує освіти", - додав.

"Риторика базарної хабалки, продемонстрована главою британського міноборони, чудово характеризує крайню ступінь його інтелектуальної імпотенції", - заявив офіційний представник міністерства оборони Російської Федерації Ігор Конашенков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паста "Полоній" та десерт "Новічоколад" - у Лондоні креативно потролили Росію

Донька Скрипаля могла випадково привезти токсин у своїй валізі, коли повернулася з Росії, припускають журналісти видання The Telegraph. Літак приземлився в Лондоні 3 березня. Отрутою могли просочити одяг та подарунки дівчини.

Журналісти не виключають, що "Новачок" могли розпилити і в будинку колишнього ГРУшника. На підтвердження цього наводять наступні факти. Лікарі, які працювали зі Скрипалем, не мали спецзасобів, але не постраждали. Офіцер поліції, який відвідав будинок отруєних, потрапив до реанімації. Він впав у кому, але 8 березня уже опритомнів.

Лідери Великої Британії, США, Німеччини і Франції випустили спільну заяву в зв'язку з отруєнням екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки у Солсбері. "Це загроза безпеки кожної з наших країн", - йдеться у заяві.

Зараз ви читаєте новину «Отруїти Скрипаля наказав Путін - Британія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути